Anneler, Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı

Cumartesi Anneleri, Kurban Bayramı vesilesiyle Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı.

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 902’nci haftasını Kurban Bayramı dolayısıyla Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakarak gerçekleştirdi. Bu haftaki eyleme, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri ve çok sayıda insan hakları savunucusu da destek verdi.
 
Polis ablukasına rağmen Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakan Cumartesi Anneleri, polislerce engellenmek istendi. Cumartesi Anneleri, meydanda bulunan polislere, “Galatasaray hafıza mekanı, buradan asla vazgeçmeyeceğiz. Sevdiklerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Sevdiklerimizin mezarını bulana kadar burada olacağız” dedi.
 
Cumartesi Anneleri, meydana karanfil bıraktıktan sonra İHD İstanbul Şubesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüş sonrası açıklama her hafta olduğu gibi yine online gerçekleşti.

Online yapılan açıklamayı Bitlis’te katledilen Özgür Gündem Muhabiri Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe yaptı. Tepe, "Gözaltında kaybedilenlerin aileleri için bayramlar kalbe saplanan paslı bir hançere dönüşüyor” diye konuştu.
 
'ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ'
 
Kayıplarının bir mezarının dahi olmamasının bayramlarda daha derinden hissedilen bir boşluk yarattığını ifade eden Tepe, “Antik çağlardan beri masum kanın işareti olan kırmızı karanfillerimizi Galatasaray’a bıraktık. Galatasaray’ı kendimize mezar yeri yaptık” ifadelerini kullandı.
 
AKP döneminde Galatasaray Meydanı’nın kendilerine yasaklandığın belirten Tepe, "Kayıplarımıza bir mezar sözümüzün gereğini yerine getirmekten asla geri durmayacağız” diye ekledi.