Antep’te ırkçı cinayet: Suriyeli bir genç öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Halepli bir gencin Antep’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

SOHR’a göre Suriyeli genç Mehmûd Mihemed Şobek, birlikte kaldığı bir Türk ile yaşanan sorunları çözmekle uğraşırken, göğsünden vuruldu.  Yaralanan gencin kurtarılamadığı bildirildi.

İZMİR’DE TASARLANMIŞ IRKÇI CİNAYET

SOHR, 16 Kasım’da İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde Suriyeli 3 mültecinin, bir saldırgan tarafından gece uyku halindeyken yakılarak katledildiğini duyurmuştu.

Açılan soruşturmaya da kısıtlama kararı getirildi. Hükümetin denetimindeki kaynaklar, failin “akli dengesinin bozuk” olduğunu servis etti. Ancak İnsan Hakları Derneği (İHD) olayın “tasarlanarak ırkçı saikle” işlendiği tespitinde bulundu.

İHD İzmir Şubesi, “Dosyayı inceleyebildiğimiz kadarıyla olayın tasarlanarak ırkçı saikle işlendiği ortadadır. Ancak bu durum kamuoyunda kişinin akli dengesinin bozuk olduğu, Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı saikle cinayet işlemediği gibi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu durum ırkçı saikle işlenen cinayetin örtbas edilmesine yöneliktir” dedi.