AP Kürt dostluk grubu saldırıların durdurulmasını talep etti

Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu, Strasbourg AP’de düzenledikleri basın açıklamasında, Türk devletinin saldırılarının durdurulmasını istedi.

Parlamentoda düzenlenen basın toplantısında, Türk devletinin savaş suçlarına, sivil halkı katletmesine ve ayrıca uluslararası hukuk ile anlaşmalara aykırı davranmasına dikkat çekildi.

Toplantıda Avusturya sosyal demokrat grubu sözcüsü Andreas Shider, Sol Grup Başkan Yardımcısı ve Kürt Dostluk Grubu Koordinatörlerinden Nikolaj Willamson, Fransua Alfonsi EFA Özgür Avrupa Grubu, Evin İncir Sosyal Demokrat grubundan, Katrine Langesiepen Yeşiller Grubundan hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Andreas Shider, Erdoğan’ın ordusu ve İran’ın Irak toprakları içindeki saldırılarını kınayarak AB ve AB’nin diğer kurumlarını bu saldırılara karşı harekete geçmeye çağırdı.

Sol Grup Başkan Yardımcısı Nikolaj Willamsonn ise Erdoğan’ın saldırılarını DAİŞ’e karşı mücadeleye vurulmuş bir darbe olarak nitelendirerek saldırıların durmaması halinde AB’ye Türkiye’ye ekonomik ve politik yaptırımlar bulunması talebini dillendirdi.

Sosyal Demokrat grubundan Evin İncir ise uluslararası kamuoyunu harekete geçerek Kürtleri savunmaya çağırdı.