Artuklu Belediyesi’ne haciz: Engelleri tanımayacak, halka hizmet götüreceğiz

Artuklu Belediyesi’ne 2011'deki borçlar nedeniyle haciz işlemi başlatılmasına tepki gösteren eşbaşkanlar, "Engelleri tanımayacak, halkı hizmetsiz bırakmayacağız. Çadırda da olsa hizmet edeceğiz" dedi.

Mêrdîn’de Yalım Belde Belediyesi’nin 2011 yılında ödenmeyen ve ardından Artuklu Belediyesi’ne devredilen borçlarla ilgili 2021 yılında açılan ve 2024 yılının Nisan ayında sonuçlanan mahkeme kararını gerekçe gösteren bir alacaklı Artuklu Belediyesi’ne haciz işlemi başlattı.

Haciz işlemi kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı memurları ile alacaklının avukatları bugün belediyeye giderek haciz işlemi gerçekleştirmek istedi. Haciz işlemi sırasında belediye eşbaşkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından haciz memurları ve avukat belediyeden ayrılırken, Amak ve Münevver Ölker, konuya dair basına açıklaması yaptı.  

'HALKI ASLA HİZMETSİZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Münevver Ölker, haciz işlemini kabul etmediklerini belirterek, “Diyaloğa girmeden direkt haciz işlemine başlanması hoşgörü ile karşılayacağımız bir durum değildir” dedi.

Amak, belediyeyi devralmalarının ardından yaptıkları incelemede belediyenin yaklaşık olarak 170 milyon borçlandırıldığını, belediye kasasının da sıfırlanarak bırakıldığını ifade etti. Görevde oldukları 4 aylık süre içinde çeşitli projelerin hazırlıklarını yaptıklarını ve geçmiş dönemden eksik kalan çalışmaları tamamlamakla meşgul olduklarını dile getiren Amak, “Bizler bu konularda vatandaşın mağdur edilmesi taraftarı değiliz. Alacaklıların alacaklarını tahsil etmesi yönünde elimizden gelen tüm imkanları sağlamakla mükellef olduğumuzu geçmişte de söyledik” dedi. Kendilerinin mazbatalarını almalarından 10 gün kadar sonra alınan bir haciz kararı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Amak, “Yani biz daha belediyeyi devir almamışız. Bize haciz işlemi yapılmak isteniyor. Bugüne kadar neyi beklediler? Neden bugüne kadar bu işlemler yürütülmedi” diye tepki gösterdi.

Amak, kendilerinin makam koltuklarına ihtiyacı olmadığını, koltukları haciz etmek isteyenlerin, haciz işlemini yapabileceklerini söyledi. Belediyeden makam koltukları ve araçların dışında bir şeyin haciz edilemeyeceğine dikkat çeken Amak, “Bizler gerekirse belediyenin dışında, çadırda da olsa hizmetimizi götüreceğiz. Her ne kadar hizmet yapmamaya dönük özel engeller oluşturulsa da bizler engelleri tanımayacağız ve halka hizmetimizi sürdüreceğiz” dedi.