Avrupa’daki seçmenlere önemli çağrı

HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu, 24 Haziran seçimleri için seçmen kayıtlarını hala yapmayanlara çağrıda bulundu. Seçmen kaydı başvuruları 12 Mayıs günü sona eriyor.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Seçim Koordinasyonu, kullanılmayan her oyun AKP-MHP ittifakına hizmet edeceğini vurgulayarak, her oyun katliamcıların durdurulmasında, geriletilmesinde, halkların ve eşitliklerin temsili olan HDP’nin büyük metropollerde ek vekil çıkarma imkânı sağlayacağını belirtti. Açıklamada, 18 yaşını doldurmuş tüm seçmenleri, seçim kaydını yaparak oylarını kullanmaya çağırdı.

Avrupa Seçim Koordinasyonu açıklamasında şunları belirtti:

“24 Haziran’da gerçekleşecek olan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi halklarımız için özgürlük ve demokrasi mücadelesi açısından önemli bir dönemeçtir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi için kullanacağımız her oy, katliamcı faşist AKP-MHP ittifakını bloke edecektir.

Benim bir oyumla bir şey olmaz anlayışı, kullanılmayan her oy, Erdoğan rejimine doğrudan bir destek anlamına gelmektedir. Bu seçimlere sıradan yaklaşmak ve kullanılmayacak her oy katliamcı, baskıcı faşist ve tekçi ittifaklara destek vermek anlamına gelmektedir. Her oy katliamcıların durdurulmasında, geriletilmesinde, halkların ve eşitliklerin temsili olan HDP’nin büyük metropollerde ek vekil çıkarma imkânını sağlamaktadır.

Avrupa’dan ABD’ye, Kanada’dan Afrika’ya, Japonya’dan Avusturalya kadar tüm vicdan sahibi, demokrasi, eşitlik savunucuları, ötelenenler, sistem ve Erdoğan mağdurları demokrasi için kullanacağınız her oy faşist bloklardan hesap sormak anlamına gelecektir. Bu nedenle oyunu kullanmak için önce seçmen olmalısın.

Tüm seçmenlere çağrımız ister 7 Haziran, ister 1 Kasım, ister referandumda oy kulanmış olsanız da mutlaka seçmen sorgulaması yaparak, kayıtlı olup olmadığınızı öğrenmenizdir.

www.ysk.gov.tr adresinden sorgulama yaparak kayıtlı olup olmadığınızı öğrenmeniz önemlidir. Şayet kayıtlı değilseniz B formunu doldurup en yakın konsolosluğa elden götürmeniz gerekmektedir.

18 yaşından itibaren T.C. vatandaşı olan tüm insanlarımız seçmendir. Kayıtlı değilseniz T.C. kimlik numarası taşıyan bir belge ile en yakın konsolosluğa başvurarak ADRES BEYAN FORMU(B) doldurup imzalayarak teslim edip, seçmen olmanız için son gün 12 Mayıstır. Bu işlemleri Türkiye saati ile 17.00 kadar yapabilirsiniz.

T.C. vatandaşlığından çıkarılmamış ister sığınmacı ister çifte vatandaş olan herkes seçmendir oy kullanma hakkı vardır. Seçmen olmanız için son 6 gün içinde mutlaka kaydınızı yaptırmalısınız.

Seçmen sorgulama sayfasında "Nüfusu Kayıtlı Olduğu İl", "T.C. Kimlik Numarası", "Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" ve resim doğrulama kodunu girerek seçmen kütüğüne kaydınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

HDP’yi destekleme seçim koordinasyonu olarak tüm seçim komisyonlarımıza çağrımız, seçmen kayıtları için son 6 günde seferberlik olarak çalışıp, tüm yeni seçmenlerimizin kaydını yaptırmak ve tüm diğer seçmenlerimizindi sorgulamasını yeniden kontrol etmektir. Sorgulanmayan, kaydı yapılmayan her seçmenimizin kullanılmayan oyu, faşist ve tekçi ittifaklara hizmet edeceği bilinciyle hareket edilmelidir.”