Bakırhan: Kürt'e ve emekçiye düşman bu iktidarı göndereceğiz

Mersin'de güvencesiz çalıştırılan işçilerle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Kürt'e, Aleviye, emekçiye, gence, üretene düşman bu iktidarı göndereceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” kapsamında Mersin'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakırhan bu kapsamda Akdeniz ilçesinde narenciye paketleme fabrikasındaki çalışan işçilerle, Tarsus Hal Kompleksindeki esnaf ve çalışanlar ve Akdeniz Belediyesi'nde emeklilerle bir araya geldi. Dana sonra günlük programını güvencesiz çalıştırılan işçilerle Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan Barış Parkı'nda yaptıkları etkinlik ile noktaladı. Etkinliğe güvencesiz çalıştırılan işçilerin yanı sıra 7'den 70'e yüzlerce kişi katıldı.

İşçiler, güvencesiz bir şekilde 12 saatten fazla 600 TL yevmiye ile çalıştıklarını ifade ederek, emeklerinin karşılığını alamadıklarını ve ekonomik kriz ile yoksulluk altında ezildiklerini anlattı. Bir kadın işçi, emeklerinin gasp edildiğini ve işçinin değil elçi ile çavuşun kazandığını söyledi. Bir erkek işçi ise geçinemediğini, 12 saatten fazla bir çalışmanın bedeli olarak aldığı 600 TL'nin yetmediğini belirterek, "Bu yevmiyelerle nasıl geçinelim" diye sordu.

Başka bir işçi kadın, geçinemediklerini ve zor günler geçirdiklerini, gece yarısı saat 03.00'te çocuklarını evde bırakıp, işe gittiğini ve güvencesiz çalıştırıldığını dile getirdi. Çocuklarını okula gönderemeyecek duruma geldiğini belirten kadın, "İsyan edecek duruma geldik" dedi. Başka bir kadın ise kadına dönük katliam ve şiddet ile fuhuşun ekonomik kriz ile alakalı olduğunu ifade ederek, iktidara, "Yapamıyorsan bırak git" dedi. Buluşmaya yoğun olarak katılan çocuklar da söz alarak dershane ve kırtasiye ücretlerinde yaşanan ekonomik artışa tepki göstererek, Bir dershane parası olmuş 40 milyar” diyen çocuklar “Nasıl okuyacağız?” diye sordu.

'BU İKTİDAR KÜRT'E, ALEVİYE, EMEKÇİYE DÜŞMAN’

İşçilerden sonra Bakırhan söz aldı. İşçilerin durumuna ve gün geçtikçe derinleşen ekonomik krize dikkat çeken Bakırhan, iktidardan adalet ve ekmek istediklerini vurguladı. Bakırhan, "Sizden alın terimizin karşılanmasını, eşit olmamızı, demokrasi istiyoruz. Bize iş bulamayan, sigortasız çalışmaya mahkum eden bu saray iktidarına soruyoruz, Suriye’de ne işin var! Irak'ta ne işiniz var. Rojava'dan ne istiyorsunuz… Asıl biz size soruyoruz, yapamıyorsanız defolun gidin. Çok çok kötü yönetiliyoruz. Onlar bu toplumu çürütmek istiyor. Biz ahlaki politik bir toplum yaratmaya çalışıyoruz. Onlar belediyeleri borç batağına çevirdiler. Biz belediyenin her bir kuruşunu kendi onurumuz gibi koruyarak; park, yol ve bahçe için harcıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir bebeğin annesi bez arayışına girmesin çocuklar okula rahat gitsinler yaşadıkları bu coğrafyada alın terlerini alsınlar insanca yaşasın istiyoruz. 'Uzaya büyük yatırım yapacağız' diyorlar. Önce emekçini doyur, sonra uzayla uğraşırsın. Hem uzaya yatırım yapıyorlar hem eğitimi bitirdiler. Her yer imam hatip oldu. İmamlarla uzay çağında atılım yapacaklarını düşünüyorlar. Bizi kandırıyorlar" dedi.

Bakırhan, "Bize adalet, ekmek ve aş verin.  Siz kendi geleceğiniz için çalışıyorsunuz, 85 milyonun geleceği umurunuzda değil. Bu iktidarı göndermek bizim boynumuzun borcu mudur? Emin olun umutlarımız büyük, 40 yıldır mücadele ediyoruz. Geri adım atmadık bu saatten sonra böyle bir zeminde devam ederek, Kürde, Aleviye, emekçiye, gence, üretene düşman bu iktidarı göndereceğiz. Buna olan inançla bu iktidarı göndereceğiz" diye konuştu.