GÜNDEM 20 EYLÜL 2024

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İtalya Lombardia (Batı) Bölgesi Eğitim Çalışanları Federasyonu Genel Sekreteri Massimiliano De Conca, İmralı tecridini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin önemini ANF’ye değerlendirdi.

- PAJK Zindan Komitesi Üyesi Rozerîn Öcalan, hamlenin ikinci yılında, ilk yılı aşan, çıtayı yükselten ve sonuç almaya odaklı bir duruma ulaşmak; ideolojik ve toplumsal ayağını daha da geliştirmek gerektiğini söyledi.

- Mafya ve futbol ilişkisi hakkında konuşan gazeteci Hilmi Hacaloğlu, “Türkiye’de futbol üzerinden milyon dolarlar dönüyor. Devasa bir yasa dışı bahis mekanizması var. Transferlerde de büyük paralar dönüyor. Yasa dışı dünya buraya çok ilgi duyuyor” dedi.

- Gıda sektörü, 2023’ün kâr şampiyonu ama bu durum işçilerin kazançlarına yansımadığı gibi patronlar sendikalaşmaya da geçit vermiyor.

- Xwînda, Bakurê Kurdistan’a bu defaki dönüşünde artık daha tecrübeli ve profesyonel bir gerilladır. Apocu militan sorumluluğu ile hareket ederek Xerzan’da mücadeleyi yükseltti.