Bakırköy Cezaevi önünde ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemi

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirilen "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi, tutsak yakınlarının tecride karşı kararlılığını vurguladı. MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, tecrit kalkana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İstanbul’da düzenlenen eylem, Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm kampanyası kapsamında gerçekleşti. Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri (MATUHAY-DER), Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemciler, alkış ve zılgıtlarla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne yürüdü. "Bijî berxwedana zindanan", "Tecrit insanlık suçudur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde gerçekleştirilen oturma eyleminde, Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman konuşma yaptı. Akman, daha önce cezaevindeki yemekten zehirlenen oğlunun tekli hücreye konulduğunu belirterek, cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerine tepki gösterdi. 

Slogan ve alkışlarla gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından konuşan MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir, tecrit sonlanana kadar mücadelelerinin süreceğini vurguladı. Eyleme katılan kitle, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerîla", "Hoch die internationale Solidarität" ve "NATO finanziert, Türkei bombardiert" sloganları attı.