Beştaş: İktidarın her günü halka zarar

HDP’nin Adıyaman İl Örgütü’nün 4’üncü olağan kongresine binlerce kişi katıldı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP-MHP iktidarının her gününün “halka zarar” olduğunu belirterek, “Halk onların fişini çekecek” dedi.

HDP Adıyaman İl Örgütü 4’üncü olağan kongresini topladı.  Kongreye binlerce kişi katıldı.

Divan seçiminin ardından bir konuşma yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “gece gündüz” HDP’ye saldıran AKP-MHP’ye tepki gösterdi.

Irkçı parti MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kapatılması gerektiği yönündeki sözlerini hatırlatan Beştaş, “Halk sizi kapatacak, kapatacak” dedi.

Adıyaman’ın bir tarım kenti olduğunu hatırlattıktan sonra iktidarın tarımı da bitirdiğini ve çiftçinin zor durumda olduğunu kaydeden Beştaş, “Savaş politikaları yüzünden ekonomi bitti” ifadelerini kullandı.

Beştaş şunları ekledi: “İktidarın her günü halka zarardır. Halk onların fişini çekecek, o ampul söndürülecek. DAİŞ’in bir diğer lideri Türkiye sınırında vuruldu. Niye hepsi Türkiye sınırında yaşıyorlar? Bunu kimse sorarsanız sorun, size orada güvende oldukları için olduğunu söyler.”

Kongrede faaliyet raporlarının okunması ardından seçimlere gidildi. Zeliha Karınca ve Bekir Gürbüz HDP Adıyaman İl Örgütü Eşbaşkanlığı’na seçildi.