Birçok kentte 4 Nisan fidanları dikildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü birçok kentte kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü birçok kentte etkinliklerle kutlandı.

Fidan dikimi ve tohum ekimi de yapılan etkinliklerde, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talep edildi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla İstanbul’un birçok ilçesinde ev ev dolaşarak tohum dağıttı. Kartal, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Esenyurt ve Bağcılar’da bir araya gelen kadınlar, önceden hazırlayıp paketledikleri tohumları alarak evlere dağıttı.

Tohumları alan kadınlar ise bahçelerine ekti. Yoğun ilgi gören etkinlikte kadınlar, zılgıt ve alkışlar eşliğinde Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak özgür yarınlarda buluşma temennisinde bulundu. Etkinliğe ilgi gösteren çocuklar da tohumları alarak toprağa ekti.

İZMİR

DBP Ege Bölge Temsilciliği'nin çağrısıyla Abdullah Öcalan’ın yaş günü HDP İzmir il binasında kutlandı. Etkinliğe Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP, Barış Anneleri Meclisi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenler Derneği (ANYAKAYDER) temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Etkinlikte, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması istenildi.

Etkinlik Kürt halkının direnişini konu alan sinevizyon gösterimiyle son buldu.

VAN

Van’da TJA ve HDP Kadın Meclisi, Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü dolayısıyla fidan dikti. Edremit ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de gerçekleştirilen fidan dikimi Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu ve Hükümlülerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yaşamını Yitirenlerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), görevi gasp edilen belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Alkış ve zılgıtlarla toprağı eşeleyen kadınlar üzüm, nar, elma, kiraz ve ceviz fidanlarını dikti.