Bolu F Tipi’nde 80 kişi hastaneye kaldırıldı

Bolu F Tipi’ndeki tutsaklara ilişkin avukatlarına bilgi veren cezaevi müdürü, salgından dolayı hastalanan 80 kişinin hastaneye sevk edildiğini söyledi.

CEZAEVİNDE İŞKENCE

Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasi tutsak Lokman Bozan dün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde kendisinin ve bazı arkadaşlarının yedikleri yemekten zehirlendiklerini söylemişti. 

CEZAEVİ MÜDÜRÜ: SALGINDAN HASTALANDILAR

Bozan’ın aktarımları üzerine avukatları cezaevi idaresiyle telefon üzerinden görüştü. Tutsakların cezaevi yemeklerinden dolayı zehirlenmediğini iddia eden cezaevi müdürü, salgın nedeniyle hastalandıklarını aktardı. Bolu genelinde mikrobik bir salgın olduğunu ve içlerinde infaz koruma memurları ile tutsakların olduğu 70-80 kişinin mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri ile hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Cezaevi müdürü, ayrıca sevk edilen tutsakların arasında ağır hasta tutsak bulunmadığını da avukatlara iletti. 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve MED TUHAD FED avukatları tutsakların durumunu öğrenmek için cezaevine gideceklerini belirtti.