Bozan: Eski görüntüyle gençleri gözaltına alıp psikolojik işkence yaptılar

Mersin'de Kürtçe şarkı eşliğinde halay çekip slogan atan gençlerin görüntüsünün eski olduğunu belirten DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, "Eski görüntüyle gençleri gözaltına alıp psikolojik işkence yaptılar" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Mersin sahilinde bir grup gencin çalınan şarkı eşliğinde halay çekip slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınması ve sonrasında yaşananlara dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Bozan, evlerine yapılan baskında ise 9 gencin gözaltına alındığını hatırlattı. 
Gençlerin drone eşliğinde özel tim ve TEM polisleri tarafından yapılan baskınla gözaltına alındıklarını söyleyen Bozan, Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bu gözaltı işlemine dair görüntüleri paylaşmasına tepki gösterdi.  Bozan, “Gençlerin bu görüntüsü Kurban Bayramı’na ait görüntü. Sayın bakan, bundan haberiniz var mı? Ne oldu da Kurban Bayramı’nda çekilmiş bir görüntü üzerinden kahramanlık destanı yazma gereksinimi duydunuz" diye tepki gösterdi.

Bozan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın “Bijî Serok Apo” sloganın suç olmadığına dair karar verdiğini ancak buna rağmen gençlerin gözaltına alındığını söyledi.

"Mersin’de organize bir şekilde Kürt gençlerine psikolojik işkence yaptınız. Geçmişte çekilmiş görüntüleri servis ederek yine neyi planlıyorsunuz" diyen Bozan, gençlerin bırakılmasını istedi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "Asıl atılması gereken adım Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak görüşmelerin sağlanması olacaktır" dedi.