Bozgeyik: Kaynaklarımızı savaşa harcıyorlar

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Kaynaklarımız savaşa, yandaşa peşkeş çekiliyor. Örgütlü mücadeleyle kazanabiliriz" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” şiarıyla Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı’nda miting düzenledi. Miting için Adana, Antep, Maraş, Niğde, Konya, Osmaniye ve Hatay’dan gelen binlerce emekçi, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Emekçiler, buradan Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı’na kadar yürüdü.
Mitinge KESK, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı sendikalar ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

'HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ'

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, halkın iktidarını kurmak için alanlarda olduklarını belirtti.

'KAYNAKLAR SAVAŞA HARCANIYOR'

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Maraş Katliamı ile 19 Aralık Cezaevi Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı. Bozgeyik, ekolojik ve iklim krizinin derinleştiğini, kültürel soykırımla karşı karşıya olduklarını ifade etti.
AKP’ye biat etmeyeceklerinin altını çizen Bozgeyik, Meclis’te kabul edilen 2020 yılı bütçesine de değinerek, "Yine savaşa, yandaşa, sermaye kaynaklarımız peşkeş çekiliyor. Krizin en önemli nedeni savaş ve çatışma politikalarından medet umulmasıdır" dedi.
Bozgeyik, “Hep birlikte, örgütlü mücadeleyle bunları aşabileceğimizi biliyoruz" mesajını verdi.
Miting, Grup Marksist’in sahne almasıyla sona erdi.