Cepheden: Arkamızda halkımız, önümüzde titrek düşman ayakları

Dünyanın her yanından vicdandan insandan yana olanların merakla, umutla, heyecanla izlediği "Çağın Direnişi"nin kahramanlarından mesaj var: Arkamızda baktığımızda halkımızı, önümüze baktığımızda ise titrek düşman ayaklarını görüyoruz.

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çetelerinin işgal girişiminde bulunduğu Efrîn'de Çağın Direnişi 39'uncu gününde. İşgalci Türk devletinin savaş uçakları, tank, top, obüs ve her türlü ağır silahlarla işgale yeltendiği Efrîn'de her cephede büyük bir direniş veriliyor ve her gün yeni direniş destanları yazılıyor. Efrîn'de çatışmaların en yoğun olduğu cephelerden biri de Şera, Meydankê ve Bilbilê hattı. Bu hatta en ön cephede direniş bayrağını tutan Çağın Direnişçileri, ANF'ye anlattı.

Türk devletinin işgaline karşı Çağın Direnişi'ni sergileyen savaşçılar, büyük bir irade sahibi olduklarını savaş uçaklarına ve son teknoloji silahlara boyun eğmeyeceklerini belirtiyor. Bombardıman altında bile gülüşlerini yüzlerinden eksik etmeyen savaşçılar, "Arkamıza baktığımızda halkımızı görüyoruz, karşımıza baktığımızda ise korkak ve titrek ayaklar görüyoruz" diyor ve ekliyor: "Bizler her şart altında direnmeye devam edeceğiz. Düşmanlarımız da kendilerine güveniyorlarsa gelsinler göğüs göğüse çarpışalım."

KOBANÊ RUHU EFRÎN'DE...

Bilbilê-Şera cephesinde en ön mevzilerde direnen Welat Efrîn isimli YPG savaşçısı, topraklarını ve halklarını savunduklarını belirterek, "38 gündür Efrîn'e her türlü teknik ve sayısal güçle saldırıyorlar ama şimdiye kadar bir şey yapamadılar. Sürekli medyaları üzerinden sahte zafer hikayeleriyle Efrîn'i aldığını iddia ediyor. Bin köy aldıklarını söylüyorlar. Ama böyle bir şey yok. Bizler buradayız ve toprağımızı savunmaya devam ediyoruz. Bütün dünya da Türk devleti de direnişimizi de gördü. Bizler keleşlerle tanklara karşı direniyoruz. Bu da bir ruhtur. Kobanê'deki ruh Efrîn'de tekrarlanıyor" diyor.

'KARŞIMIZDA TİTREK AYAKLAR GÖRÜYORUZ'

Morallerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Welat Efrîn, şunları söylüyor: "Moralimiz en üst düzeyde. Halkımız için savaşıyoruz. Arkamıza baktığımızda da halkımızı görüyoruz, karşımıza baktığımızda ise korkak ve titrek ayaklar görüyoruz. Karşı tarafta ise korkak bir işgalci görüyoruz. Biz ne için savaştığımızı gayet iyi biliyoruz. Onun için de kendimize güveniyoruz. Kazanan da biz olacağız."

'HER TÜRLÜ SALDIRIYA KARŞI DİRENMEYE HAZIRIZ'

Türk devlerinin tüm ağır silahlarına rağmen topraklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Çekdar Efrîn isimli YPG savaşçısı da ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söylüyor. Çekdar Efrîn, "Bir aydır bu mevzideyim. Türk devleti ve çeteleri sürekli bize ağır silahlarla saldırıyorlar. Bizler de toprağımızı savunmak için elimizdeki silahlarla direniyoruz. Tedbirlerimizi alıyoruz ve her türlü saldırıya karşı direnmeye hazırız" diye belirtiyor. 

'EFRÎN ONLAR İÇİN HAYAL OLACAK'

"Burada kendi toprağımız üzerinde direniyoruz. Teknik gücüne güvenerek toprağımızı işgal etmeye çalışan Türk devleti ve çetelerine karşı büyük bir direniş veriyoruz" diyen YPG savaşçısı Merwan Aras ise şunları dile getiriyor: "Gerçekten de verilen direniş tarihidir. Sonuna kadar da direneceğiz. Eğer ki Efrîn'e gireceklerse de cenazelerimiz üzerinden ancak geçebilirler. Efrîn onlar için bir hayal olarak kalacak. Bu kadar ağır silaha başvurmaları aslında onların korkaklığını gösteriyor."

'ZAFERDEN ŞÜPHEMİZ YOK'

Türk devletinin teknik güç ve sayısal çoğunluğuna güvendiğini ifade eden Fidan Garzan isimli YPJ savaşçısı da direnişlerinden şüphelerinin olmadığını, sonucundan da şüphe etmediklerini kaydediyor. Fidan Garzan, "Bizim irademiz var, bu iradeyle savaşıyoruz. Şehadetlerimiz oluyor, yaralanmalar oluyor ama direnişsiz gün olmuyor, geri adım olmuyor. Büyük bir direniş oluyor. Bu direniş de her gün moralimizi yükseltiyor. Yüzümüzde tebessüm eksik olmuyor. Çünkü gülmenin ideolojik bir eylem olduğunu biliyoruz. Büyük bir moralle direniyoruz. Direnişimizden şüphemiz yok. Zaferden de şüphemiz yok. Bu bilinçle mücadele ediyoruz" diyor.

'KENDİNİZE GÜVENİYORSANIZ GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞALIM'

YPJ savaşçısı Sozda Kobanê da Türk devleti ve ona bağlı çetelerin ağır silahlarla sonuç almaya çalıştığını ifade ederek, şunları dile getiriyor: "Burada Türk ordusu ve çetelerine karşı topraklarımızı ve halkımızı savunuyoruz. Şimdiye kadar çok büyük bir direniş sergilendi. Evet, bazı köylerimizi almış olabilirler ama o köyler de asla onların olmayacak. Daha çok savaş uçakları ve ağır silahlarla sonuç alamaya çalışıyorlar. Bizler de onlara buradan sesleniyoruz, gerçekten kendinize güveniyorsanız buyrun göğüs göğüse çarpışalım."