Cumartesi Anneleri Gülünay’ın akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri, bu hafta da 32 yıl önce Türk devlet güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Hasan Gülünay’ın akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda toplandı.

CUMARTESİ ANNELERİ

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybettirilen ve katledilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle bu hafta da Galatasaray Meydanı’nda buluştu. Eylemlerinin 1008’incisini gerçekleştirilen Cumartesi Anneleri’ne insan hakları savunucuları da destek verdi. Cumartesi Anneleri, 32 yıl önce kaybedilen Hasan Gülünay’ın akıbetini sordu.

Eylemde açıklamayı kaybedilen gazeteci Ferhat Tepe’nin ablası Ayşe Tepe okudu. Artvin’de 23 Mayıs 1992 tarihinde gözaltına alınıp işkenceyle katledilen Ali Ekber Atmaca'nın kimliğinin, İstanbul’da aynı mahallede yaşayan Hasan Gülünay’ın üzerinden çıktığını söyleyen Ayşe Tepe, 20 Temmuz 1992’de gözaltına alınan Gülünay’ın bir daha geri dönmediğini söyledi.

Ayşe Tepe, Gülünay’ın aynı tarihlerde İstanbul Emniyeti’nde tutulan bir tanığa ‘Gözaltında kaybettirilmek isteniyorum’ dediğini ve Gayrettepe Emniyeti’nde işkence gören bir tanığın da işkencecilerin ‘Hasan Gülünay’ı öldürdük, sıra sende’ dediğini aktardı. Aile, resmi mercilere başvurdu fakat etkili bir soruşturma yürütülmeden zaman aşımı gerekçesiyle ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verildi.