Cumartesi Anneleri'ne saldıran Erdoğan, 'Neue Wache'ye gidecek!

Erdoğan'ın Almanya'da savaş ve diktatörlük kurbanları anıtını ziyaret edecek olmasına ilişkin Cumartesi Anneleri, "Cumartesi Anneleri polis tarafından ağır biçimde darp edilirken, Erdoğan, ‘Neue Wache’ anıtını ziyaret edecek. Unutmayacağız” dedi.

Almanya’da bulunan Türk Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, 'Neue Wache' adlı, savaş ve diktatörlük kurbanları anıtını da ziyaret edecek.

CUMARTESİ ANNELERİ: BİZ DARP EDİLİRKEN...

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’ndan 700 hafta boyunca hükûmete seslenen ama 5 haftadır eylemleri engellenen Cumartesi Anneleri, Erdoğan’ın anıta çelenk bırakması ile ilgili açıklama yaptı.

Twitter üzerinde açıklama yapan Cumartesi Anneleri, şunları kaydetti: “İstanbul’da gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan Cumartesi Anneleri polis tarafından ağır biçimde darp edilirken, Erdoğan, Berlin ziyareti sırasında Unter den Linden bulvarındaki oğlunun cansız bedenine sarılmış bir anneyi tasvir eden ‘Neue Wache’ adlı, savaş ve diktatörlük kurbanları anıtını ziyaret edip çelenk bırakacakmış. Unutmayacağız."