Cumartesi Anneleri'ne saldırı sürüyor, kitle direniyor

Cumartesi Anneleri'ne polis saldırısı sürerken, kitle de direnişte kararlı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Annelerin sessiz çığlığından korkan bir ülke yaratıldı" dedi.

Cumartesi Anneleri'ne dönük polis saldırısı ve kitlenin direnişi sürüyor. Çevredeki kafelerde ve meydanda bekleyişlerini sürdüren çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına alan polisin, “Vatan hainisiniz siz” demesi dikkat çekti. Çok sayıda kişi de gazdan etkilenerek fenalık geçirdi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, 12 Eylül'de kaybedilen ağabeyi Hayrettin Eren'i arayan DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

VEKİLLERE PLASTİK MERMİ

Meydanı terk etmemekte kararlı olan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da bulunduğu kitleye polis, birçok kez saldırdı. TOMA önünde siper olan HDP ve CHP milletvekillerinin ayağına da plastik mermi sıkıldığı görüldü.

'ANNELERDEN KORKUYORLAR'

Buldan, “Annelerin sessiz çığlığından korkan bir ülke yaratıldı. Bu kadar büyük bir ahlaksızlık yapılamaz. Bizler 700 haftadır çocuklarımızın kemiklerini arıyoruz. Çocuklarımızın kemiklerini bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bugün tek başıma dahi olsam o meydanda oturacağım” dedi.

HDP Amed Milletvekili Garo Paylan da polislerle tartıştı. Polis amiri Paylan'a, "Benim polislerim ne gerekiyorsa onu yapacaklar" dedi. Paylan ise, "Bu devran dönecek" diyerek yanıt verdi.

‘BENİ BUL ANNE’ ŞARKISI YANKILANIYOR

Polis, CHP Beyoğlu İlçe Örgütü binasına girmek istedi. 

Kitlenin toplanmaya başladığı saatlerden itibaren 'Beni Bul Anne' şarkısı kimi kafelerde çalınmaya devam ediyor. Galatasaray Meydanı bu sesle yankılanıyor. 

SALDIRIYA RAĞMEN EYLEM SÜRÜYOR

Kayıp yakınlarının bir kısmı, İstiklal Caddessi'nde bulunan Odakule Alışveriş Merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Bir süre burada oturan gruba polis biber gazı ile saldırdı.

Kitle, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları ve alkışlarla bekleyişini sürdürüyor.