Cumartesi Anneleri 'yasağa' karşı eylemde

 İstanbul'da Cumartesi Anneleri'nin, Amed'de kayıp yakınlarının eylemlerine AKP rejimi tarafından 'yasaklama' getirildi. Polis alanları ablukaya aldı.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri'nin 701'inci haftasında düzenlemek istedikleri etkinlik öncesi meydana çıkan bütün yollar bariyerler ile kapatıldı. Meydan ablukaya alınırken, giriş ve çıkışlar yasaklandı. 

Annelerin eylemine, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Garo Paylan Saruhan Oluç, Erkan Baş, Züleyha Gülüm, Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Murat Çepni ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekilleri Ali şeker, Sezgin Tanrıkulu, İHD EŞ Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve oğlu Arat Dink de eşlik etti. 

İstiklal Caddesi dahil olmak üzere bütün yolar ve ara sokaklar TOMA ve gözaltı araçları ile kapatıldı. Sadece Galatasaray Meydanı’nda 4 TOMA ve 10’u aşkın gözaltı aracı bekletiliyor. Yüzlerce polis İstiklal Caddesi’ne yayılmış durumda. 

Cumartesi Anneleri’nin geçtiğimiz Cumartesi günü 700'üncü haftasındaki eylemlerine polis saldırmış, AKP rejimi anneleri hedef almış ve onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

AMED 

Amed'de İnsan Haklar Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının her hafta cumartesi günü düzenlediği “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eylemi Diyarbakır Valiliği tarafından 'yasaklandı.' Koşuyolu Parkı ve Yaşam Hakkı Anıtı etrafını polis abluka altına aldı.