DBP ve YAPI-YOL SEN’den Şenyaşar ailesine destek

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve YAPI-YOL SEN yöneticileri Urfa’da yaklaşık bir yıldır adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 280 gündür adalet nöbeti tutuyor.

Şenyaşar ailesini sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu, Bajar müzik grubu ve Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Genel Merkezi temsilcileri ziyaret etmişti.

Öğleden sonra DBP Antep İl Örgütü ve YAPI-YOL Sen yöneticileri ziyaret etti.

DBP Antep İl Örgütü'ne, Barış Anneleri Meclis üyeleri de eşlik etti. Ziyarette konuşan DBP Antep İl Eşbaşkanı Tahir Altuğ, "Hukuk işlemesi gerekiyor” dedi.

Altuğ,  “Bu annenin bu kapı önündeki bekleyişine ses olmak gerekir. Bu anne 10 defa ifadeye çağrıldı. Biran önce bu katillerin yargılanması lazım. Bir an önce bu sorun çözülmeli, katiller cezalandırılmalıdır" diye ekledi.

DBP Antep İl Eşbaşkanı Kadiye Elmas ve Barış Annesi Hazal Timurtaş da katliamı yapanların cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.

YAPI-YOL SEN Genel Başkanı Gültekin Narin ve sendikanın Amed yöneticilerinin ziyareti sırasında Narin, "Türkiye'deki tüm hukuksuzluklar sona erene kadar,  bu hukuksuzluklar karşısında KESK, YAPI-YOL SEN olarak durmaya devam edeceğiz” şeklinde dayanışması ifade etti.

Narin, “Şenyaşar ailesine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Hukuksuzluk sona erene kadar, sorumlular yargılanana kadar mücadelelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla acılarını bir kez daha paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.