DBP’ye baskında Orhan Doğan’ın fotoğrafına da el konuldu

Türk polisi Amed merkezli soruşturma kapsamında Ankara’daki DBP Genel Merkezi’ne düzenlediği baskın sırasında DEP Milletvekili Orhan Doğan’ın fotoğrafına da el konuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “PKK/KCK” adı altında DBP’ye karşı başlattığı soruşturmasında çok sayıda kentte DBP’ye baskınlar düzenlendi.

Sulh Ceza Hakimliği DBP’nin tüm il örgütleri binalarında arama kararı verdi.

Soruşturma kapsamında başta Amed olmak üzere Kurdistan’daki 9 kentte parti binaları ve evlere baskınlar gerçekleşti.

Baskınlarda DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Şirnex İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Riha İl Eşbaşkanları Hidayet Enmek, Rabia Aslan, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mêrdîn İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan Süreyya Dündar, Agirî İl Eşbaşkanı Melik Özmüş gözaltına alındı.

Mûş’ta yapılan baskınlarda ise DBP çalışanı Mikail Kılıç ile Celal Döner, Faruk Küçükçelebi ve Yılmaz Tamkan gözaltına alındı.

Aynı soruşturma çerçevesinde Ankara Balgat’ta bulunan DBP Genel Merkezi’nde aramalar yapıldı.

Binanın bulunduğu sokağa giriş ve çıkışlar yasaklanırken, baskın sırasında partinin defter kayıtlarına, dokümanlara ve birçok belgeye el konuldu.

Türk polisi, 2 Mart 1994 DEP Darbesi’nde vekilliği düşürülerek tutsak edilen Orhan Doğan’ın fotoğrafı ile 2008 yılında trafik kazasında yaşamını yitiren Demokratik Toplum Partisi (DBP) Parti Meclisi üyeleri Cihan Deniz ve Hüsnü Ablay’ın fotoğraflarına el koydu. Fotoğraflarla birlikte birçok kitaba da “suç delili” olduğu iddiasıyla el konuldu.