DEM Parti Amed’de saldırıları teşvik edenlere karşı suç duyurusu

DEM Parti, Amed’de kafe ve parklardaki etkinliklere saldırıları destekleyen ve teşvik eden HÜDA PAR’lılar ve bir şirket yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

DEM Parti Basın Bürosu’ndan yapılan duyuruda, “Diyarbakır'da kafe ve parklardaki etkinliklere saldıranları destekleyen ve yaptıkları asılsız açıklamalarla partimizi hedef alan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ile Zafer Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabır Toktaş hakkında suç duyurusunda bulunduk” denildi. 

Avukatlar tarafından yapılan başvuruda şu ifadelerin kullanıldığı belirtildi: “Dezenformasyon içerikli paylaşımlarla kentte yaşanan saldırıların övülmesi ve sahiplenilmesini, kendileriyle benzer yaşam biçimine sahip olmayan kent halkına yönelik kin ve düşmanlık örgütlenmesini, halkın bir kesiminin diğer kesimlere karşı hınç ve intikam duygularıyla tahrik edilmesini teşvik eden kamu barışını bozmaya atfedilen eylemler ile müvekkil parti ve milletvekillerinin hedef alınması yönüyle TCK m. 114 ‘Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi’ suçlarını gerçekleştiren şüpheliler hakkında etkin ve etkili soruşturma yürütülmelidir.”