DEM Parti’den TÜİK başkan ve yöneticileri hakkında suç duyurusu

DEM Parti, TÜİK başkan ve yöneticileri hakkında görevi kötüye kullandıkları, halkı yanılttıkları ve emekçilerin maaşlarının düşük belirlenmesine neden oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıldı. DEM Parti’nin avukatları tarafından yapılan suç duyurusunda, “TÜİK’in verileri, emeğiyle geçinen milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkilemektedir. TÜİK, siyasi iktidarı zora sokmamak adına milyonlarca insanın enflasyon koşullarında daha da fakirleşmesine sebebiyet verecek veriler açıklayarak açıkça suç işlemektedir’’ denildi. 

Suç duyurusunda ayrıca şu ifadeler yer aldı: ‘’Madde düzeyinde yayınlanmayan fiyatlar ve yanıltıcı biçimde belirlenen sözde enflasyon rakamları aynı zamanda halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu teşkil etmektedir. Kurum başkan ve yöneticileri görevlerini kötüye kullanmakta ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayarak suç işlemektedirler."

DEM Parti, TUİK’in başkan ve yöneticilerin TCK.’nın 217. ve 257. maddeleri ve resen tespit edilecek suçlar uyarınca cezalandırılmalarını istedi.