DEM Parti ve hukukçulardan Özperçin’in tutukluluğuna itiraz

DEM Parti ve hukuk örgütleri, DEM Parti Semsûr Merkez İlçe Eşbaşkanı Yusuf Özperçin’in tutukluluğuna itiraz etti, "Karar hukuki değil siyasi" mesajı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Semsûr Merkez İlçe Eşbaşkanı, Avukat Yusuf Özperçin’in tutukluluğuna itiraz edildi. 20 Temmuz’da tutuklanan Özperçin, “Devlet aleyhine açıklamalarda bulunmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla suçlandı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Ekin Yeter, ÖHD Riha ve Amed Şubeleri ile DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl tarafından itiraz dilekçesi verildikten sonra Adıyaman Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Basın açıklamasına DEM Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Adıyaman Barosu’na kayıtlı çok sayıda avukat ile halk katıldı.

DEM Parti Semsûr İl Eşbaşkanı Hüseyin Coşkun, tutuklamanın hukuki değil siyasi olduğunu belirtti.

Parti çalışmalarının terörize edilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Coşkun, “Bir basın açıklaması metninde yer alan ibareler üzerinden arkadaşımızın sorgusu yapılmıştır. Hukuki dayanaktan yoksun iddialarla tutuklanması başlı basına siyasi bir karardır" dedi.

İtiraz dilekçesi veren heyet, baro başkan yardımcısı ile görüşmek üzere Semsûr Barosu’na geçti.