Demirtaş: Genç başladık, genç başaracağız diyenler kazanacak

HDP Gençlik Meclisi’nin düzenlediği bahar şölenine bulunduğu cezaevinden mesaj yollayan Demirtaş, "Genç başladık, genç başaracağız diyenler mutlaka kazanacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri, "Genç Başladık, Genç Başaracağız" şiarıyla Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı'nda gençlik şöleni düzenledi. HDP eşbaşkanı Sezai Temelli ve HDP Millevekili Lezgin Botan'ın yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı gençlik şöleninde HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP eski eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile DBP eşbaşkanı Sebahat Tuncel tutuklu bulundukları cezaevlerinden mesaj gönderdi.

SEÇİMİ GENÇLER KAZANACAK

HDP Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, gönderdiği mesajında gençlere şu sözlerle seslendi: "Bütün ezilenlerin ortak umudu haline gelmiş partimiz HDP'yi yaşamın her alanında örgütleyerek mücadeleci bir çizgide tutmak gençliğimizin temel görevlerindendir. İşyerinde, okulda, fabrikada, tarlada, evde ve her yerde özgürlük çizgisinin mücadele zeminini örgütlememiz gerekir. Seçimlere de en büyük morali ve heyecanı sizler katacaksınız. Ve sizler bu seçimi kazanacaksınız. Pırıl pırıl gözleriniz, tertemiz yüreğiniz ve teslim alınamaz cesaretinizle öncü güç olma rolünüzü oynayacağınızdan kuşkum yoktur. Genç başladık, genç başaracağız diyenler elbet kazanacak, mutlaka kazanacak."

HDP'NİN GÜCÜ BİR KEZ DAHA TARİHE YAZILACAK

HDP eski eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da mesajında şunları belirtti: "Sevgili gençler, değerli yoldaşlar. Hepinizi umutla, dirençle, coşkuyla selamlıyorum. Sizler en zor zamanlarda kazanma azmini yitirmediniz. Direnenlerin kazanacağı bilinci ve inancı ile gençliğin taze soluğunda dillendi, coşkun ruhunda yükseldi. HDP'nin bayrağına bakıp tek bir ağaç sananlar ağaçtan ormanı göremiyorlar. Sayın Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve kadınların eşit yer aldığı her yerden, her aidiyetten milletvekili adaylarımızla HDP'nin farklı ve gücü bir kez daha tarihe yazılacak. Sevgi ve özlemle kucaklıyorum hepinizi. Yolunuz daima açık, yüreğiniz ferah olsun."

SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ, DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR

DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ise, gönderdiği mesajında şunları kaydetti: "Mazlumların, Denizleri, Mahirlerin, İboların, Sakinelerin, Semaların yoldaşlarına selam olsun. Sevgili gençler 24 Haziran, Türkiye halkları ve gençliği için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Kürt halkına karşı yürütülen savaş politikalarına, Sayın Öcalan’ın üzerinde uygulanan ağır tecrit politikalarına, demokratik siyasete yönelik zulüm baskı politikalarına karşı HDP’nin etrafında örgütlenmeniz için HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş yoldaşımızın kampanyasına güçlü katılımın zamanıdır. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var, tek yapmamız gereken örgütlülüğe dönüştürmektir."

'40 YILLIK MÜCADELENİN BİRİKİMİYİZ'

Partisinin Gençlik Meclisi’nin düzenlediği bahar şöleninde konuşan HDP eşbaşkanı Sezai Temelli, şunları belirtti: "Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi’nde tutsak ama en sahici mücadeleyi halkların adayı olarak Selahattin Demirtaş yürütecek. Bundan kuşkumuz yok. Çünkü bu fikirleri tutsak edecek bir hapishane henüz var edilemedi. Bu mücadeleyi 40 yıldır sürdüregelmiş bir partiyiz. Belki 5 yaşındayız, ama arkasında 40 yıllık bir mücadele birikimi var. Hala genciz. Genç başladık, genç bitireceğiz."

HDP'ye karşı düşmanca bir tutum sergilendiğine dikkat çeken Temelli, "Bunlar aslında bizim mücadelesini verdiğimiz fikirlere de düşmanlar. Bugün buradayım, ama bu sabah Brüksel’e gidiyordum. Fakat giderken yurt dışına çıkamazsın dediler. Neden? HDP’li olmamdan dolayı. Çünkü HDP’ye karşı özel bir kampanya yürütülüyor. 7 Haziran’dan beri HDP’ye karşı yürütülen bir kampanya ile karşı karşıyayız" dedi.

'O SARAYI BOŞALTMAK İÇİN KAZANACAĞIZ'

"Sadece Erdoğan değil, hepsi bir olmuşlar, HDP’ye karşı kampanya yürütüyorlar" diyen Temelli, "Bu bizim gücümüzü gösteriyor. Hepsi heves ediyor. Erdoğan’a verdik ya mesajı, ötekilere de verelim, "Sizleri de başkan yaptırmayacağız." Bizim adayımız kazanacak. Ama Saray’da oturmak için kazanmayacak. O Saray’ı boşaltmak için kazanacak. Cumhurbaşkanlığı sistemini kabul etmiyoruz. Bu sisteme son vermek için mücadele edeceğiz. Dolayısıyla bizim sözümüz kurulduğumuz gün verdiğimiz söz gibidir.

Halkların kentini de kendisini de yöneteceği bir sistemdir bu. HDP, halkların partisidir, halklar şimdi iktidara yürüyor. Sandıklarda bunu göstermeliyiz. HDP, bu kampanya süresince kararlılıkla mücadelesini yükseltecek. 25 Haziran günü bu mücadele bitmeyecek, ama 25 Haziran’da mücadelemiz bugünden daha güçlü olacak" diye konuştu.

TEMELLİ: HDP UMUDUN PARTİSİDİR

Kadınlar ve gençlerin statükoyu parçalayan güçler olduğunu vurgulayan Temelli, "Genç siyaseti faşizme, vesayete karşı yapılacak mücadeleden geçiyor. Tam da bu siyaseti yükseltmenin zamanıdır. Tam da bu siyaseti görünür kılmanın zamanıdır, bunu da ancak HDP’deki gençlerle var edebiliriz. Tüm gençleri davet ediyoruz" diye kaydetti. 

HDP’ye karşı bir baraj ittifakı kurulduğunu belirten Temelli, son olarak şunları ifade etti: "Daha önce yıktık, bir daha getirdiler, bir daha yıktık. 24 Haziran’da da yıkacağız. Taş olup başlarına düşeceğiz. Hepsi bu barajın altında kalacak. HDP bu ülkede halkların umududur. HDP umudun partisidir. HDP bu ülkede demokrasi mücadelesi veren, onurlu barış mücadelesi veren halkların, emekçilerin, Arapların, Alevilerin, Hristiyanların, Kürtlerin, Ermenilerin, Pomakların, Arapların, Êzidîlerin, mütedeyyinlerin partisidir. Bu ülkede nefes alan, varım diyen herkesin partisidir. Vardık, varız, var olacağız."