Deniz, Hüseyin ve Yusuf mezarları başında anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, ölümlerinin 46’ncı yıldönümünde mezarları başında anıldı.

Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 46’ncı yılında Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mezarlarının başında anıldı. Gençlik örgütleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra binlerce insan "Üç fidan" anısına mezarlıkta bir araya geldi. Anma boyunca binler hep bir ağızdan, “Yusuf, Hüseyin, Deniz, sürüyor sürecek mücadelemiz”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın” ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” sloganları attı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada hep bir ağızdan Enternasyonal Marşı okundu. Ardından kurumlar adına ortak açıklamayı KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sultan Saygılı yaptı.  

"AKP ve Erdoğan'ın Suriye başta olmak üzere bu emperyalist gerici savaştaki sorumlulukları görmezden gelinemez" diyen Saygılı, Kürt, Êzidî, Türkmen ve Arap halklarının hala Suriye'de acı çektiğini söyleyerek, "Halklar hala katliamlara uğruyor. Yakın coğrafyamızda ve ülkemizde ırkçı, gerici anlayış kan ve ölüm kusmaya devam ediyor. Erdoğan ve AKP'nin buradaki sorumluluğu göz ardı edilemez” dedi.

Açıklamanın ardından kitle mezarların bulunduğu yere geçti. Deniz Gezmiş'in mezarı başında konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, “Onlar 46 yıldır emperyalizme karşı bağımsızlık, barış, egemen ulusların iktidarına karşı ulusal kurtuluş, kapitalizme karşı sosyalizm mücadelesinde bayrak oldular, bugüne geldiler” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar bir bir mezarları ziyaret ederek ellerindeki karanfilleri mezarlara bıraktı.