GÖRÜNTÜLÜ

'Dêrazor'daki saldırılara sert cevap vereceğiz'

Hecîn Askeri Meclis Komutanlığı Üyesi Xebat Şiêttî ve QSD savaşçısı Cezrawî Dêrazor, saldırılarla halkın hedef alındığını belirterek, toprak bütünlüğünü bozan ve halkın huzurunu kaçıran saldırılara karşı sert cevap vereceklerini söyledi.

DÊRAZOR AÇIKLAMASI

Şam Hükümeti ve güdümündeki Dîfa El-Watanî güçleri, 7 Ağustos gece saatlerinde Dêrazor'un doğusuna saldırdı. Zîban, El Latwa ve Ebû Hemam köyleri yakınlarında, Dêrazor ve Hecîn Askeri Meclis güçleri ile Şam hükümeti ve Dîfa El-Watanî arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi tarafından 7 Ağustos’ta yapılan açıklamada, 2 sivilin şehit olduğu, 7 sivilin ise yaralandığı belirtildi. 9 Ağustos’ta Cidêde Bagara ve Dehle köylerine dönük gerçekleşen saldırılarda, QSD’nin açıklamasına göre; 11 sivil şehit olurken, 5 sivil ise yaralandı. Böylece QSD’nin açıklamalarına göre, Dêrazor’a dönük saldırılarda toplam 13 kişi şehit düştü, 12’si ise yaralandı.
Hecîn Askeri Meclis Komutanlığı Üyesi Xebat Şiêttî ve QSD savaşçısı Cezrawî Dêrazor, Şam hükümeti güçleri ve güdümündeki Dîfa El-Watanî’nin Dêrazor’a dönük gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin ajansımıza konuştu.

‘ÇETELER GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ’

Şam hükümeti güçleri ve güdümündeki Dîfa El-Watanî Dêrazor’un doğusuna saldırdığını belirten Xebat Şiêttî, Hêcîn’e ilişkin de şu bilgileri paylaştı: “Hecîn’e bağlı Şiêtat ilçesine dönük kapsamlı saldırı gerçekleştiren Şam hükümeti güçleri ve güdümündeki Dîfa El-Watanî çeteleri, yoğun bir şekilde üslerimizi bombaladı. Ayrıca karadan sızma girişimleri de oldu. Hêcîn Askeri Meclisi karadan ve ağır silah saldırılarını geri püskürttü. Böylece tekrar Fırat nehrinin kuzeyine çekildiler.”

‘BEDELİ NE OLURSA HALKIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ’

Xebat Şiêttî, Şam hükümeti güçlerinin ve Dîfa El-Watanî çetelerinin halk ve ülke gibi kaygılarının olmadığını belirterek, “Bu güçler, ülkelerini ve topraklarını sattılar. QSD ise halkın, toprağın bütünlüğü için canı gönülden savaşıyor, saldırılara karşı göğüs geriyor.  Çünkü QSD’nin temel amacı halkının ve bölgenin güvenliğidir. Karşımızda duran ve saldıran güçlere karşı cevabımız çok sert olacaktır. Bedeli ne olursa olsun topraklarımızı koruyacağız, halkımız istikrarlı ve huzurlu bir yaşam sürdürmesi için mücadele edeceğiz, savaşacağız” diyerek, saldırılara karşı güçlü cevap verileceğini belirtti.

‘BU SALDIRILAR AŞİRETLERİ TEMSİL ETMİYOR’

Gerçekleşen saldırıların bölgedeki aşiretlerle bir bağlantısının olmadığına dikkat çeken Xebat Şiêttî, “Şam hükümeti ve Dîfa El-Watanî çeteleri tarafından gerçekleşen saldırılar kesinlikle aşiretleri temsil etmiyor. Özellikle Dêrazor’da bulunan aşiretler, bu saldırılara karşı sert tepki gösterdi ve bir kez daha QSD’nin yanında olduklarını, bağlılıklarını yeniledi” sözleriyle aşiretlerin QSD’den yana olduklarını dile getirdi.

‘HER TÜRLÜ SALDIRIYA HAZIRIZ’

Busayra’dan Tayanê, Şennan, Şiêtat, Xeranîç’a kadar saldırıları gerçekleştiğini kaydeden Xebat Şiêttî, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bu saldırılar doğrudan Dêrazor halkını hedef alan saldırılardır. Halkın gözü korkutulmak isteniyor. Saldırılar sonucu onlarca yurttaş katledildi ve yaralandı. Halkımız, QSD’ye güveniyor, QSD ile zafere ulaşacaklarını biliyor. Halkın, QSD’ye olan bağlılığı bizi onurlandırıyor ve güçlendiriyor. Bu bağlamda halkımızı ve topraklarımızı korumak için bu saldırılara karşı direniyoruz. Ayrıca her türlü saldırıya karşı her zaman hazır olacağız.”

‘DOĞRUDAN HALK HEDEF ALINDI’

Şam hükümeti güçleri ve güdümündeki Dîfa El-Watanî’nin saldırısında Dêrazor’un Ebû Hemam ilçesinde hazır bulunan QSD Savaşçısı Cezrawî Dêrazor, “Rejim askerleri ve Dîfa El-Watanî çeteleri Ebû Hemam ilçesine saldırdı. QSD savaşçıları olarak bu saldırılara karşılık verdik. Gerçekleşen saldırılarda doğrudan halk özellikle kadınlar ve çocuklar hedef alındı. Bu saldırıların amacı, toprak bütünlüğümüzü bozmak, var olan istikrarı ve huzuru ortadan kaldırmaktır. Halkımıza her zaman onları korumaya hazır olacağımızın sözünü veriyoruz. Bedenimizde bir damla kan olana kadar direneceğiz ve halkımızı koruyacağız. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız” dedi.