HPG: Zap’ta 4 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap alanında gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 4’ü de yaralandı.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

6 Eylül saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalcilere güçlerimizce müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

7 Eylül saat 13:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

8 Eylül saat 07:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

6 Eylül saat 07:00 ve 12:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

7 Eylül saat 05:26’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

9 Eylül saat 02:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

9 Eylül saat 03:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

9 Eylül saat 04:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

8 Eylül saat 23:53’te Sergelê Direniş Alanı’nda Gundê Kevne Mijê Köprüsü civarındaki bir grup işgalci Türk askeri güçlerimizce denetim altına alındı. Hareketli profesyonel gerilla timlerimiz tarafından denetim altına alınan bu işgalciler pusuya düşürüldü. Pusuya düşürülerek yakın mesafeden vurulan en az 3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 4 işgalcinin de yaralandığı tespit edildi. Cezalandırılan işgalcilerden birinin isminin Muhammed olduğu öğrenildi.

İşgalcilere ait birliğin ağır darbe almasından sonra eylem alanı 9 Eylül saat 00:30 ve 00:35’te savaş uçakları ile 2 kez bombalandı. Daha sonra saldırı helikopterleri ile alanı bombalayan işgalci ordu, Skorsky helikopterleri ile 2 kez ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırdı. Eylem alanı sabah saatlerine kadar işgalci Türk ordusu ve KDP güçleri tarafından ağır silahlar ile bombalandı.

Xakurkê bölgesi;

7 Eylül saat 01:00’da Lolan Direniş Alanı’ndaki saldırı helikopterlerine güçlerimizce müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Metîna bölgesi;

8 Eylül saat 14:40’ta Serê Metîna Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

7 ve 8 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 6 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

6 ve 7 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 8 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6, 7, 8 ve 9 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Lolan, Şehîd Şerîf, Xinêreya Jor, Sîdekan, Kendekola, Berbizinê alanları 10 kez, Garê bölgesinin Şiyê, Deşta Nehlê, Deşta Kafya, Girê Sîser, Dêreşê, Girê Kun alanları 13 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Cûdî Direniş Alanları 12 kez, Qendîl bölgesinin Zergelê, Qada Newrozê, Girê Şehîd Berxwedan alanları 7 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı 1 kez olmak üzere; toplam 43 kez savaş uçakları ile bombalandı.

8 ve 9 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf ve Lolan Direniş Alanları 7 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê ve Serê Metîna Direniş Alanları 10 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê, Girê FM Direniş Alanları 5 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı."

MİHEMED SİNO YOLDAŞIMIZ ŞEHİT DEĞİL, ESİR

HPG açıklamasında, "20 Haziran 2024 tarihli açıklamamızda Bager Kurdistan–Nureddîn Mihemed Sîno yoldaşımızın 14 Haziran 2024 günü Avaşîn bölgesinde şehadete ulaştığını belirtmiştik. Bager yoldaşımızın şehadete ulaşmadığı ve yaralı bir şekilde esir düştüğü netleşmiştir. Bager yoldaşımızın değerli ailesinden ve tüm yurtsever Kurdistan halkından özür diliyor, bu bilgiyi düzeltiyoruz” denildi.