GÖRÜNTÜLÜ

MAK: Amed’de bir uyuşturucu satıcısını cezalandırdık

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK-Milîsên Azadiya Kurdistan), Amed’de bir uyuşturucu satıcısını gözaltına alarak, cezalandırdıklarını bildirdi.

MAK yaptığı açıklamada, “Milislerimiz Amed’in Ofis semtinde, 8 eylül günü sabah saat 04:00 civarında, uyuşturucu satıcısı B.Doğru isimli şahsı gözaltına aldı” dedi.

Açıklamada devamla şu ayrıntılar yer aldı: “Bölgede gençleri zehirlemek için kristal uyuşturucu satışı yapan şahıs, ilk olarak milislerimiz tarafından sorgulandı. Yapılan sorguda devletin ve özel savaş elemanlarının, uyuşturucu ağını nasıl kontrol ettiği, gençleri bu kirli yaşama nasıl soktukları, bu ağ içerisinde başka kimlerin yer aldığı ve nasıl hareket ettikleri konusunda birçok bilgi elde edildi. Eylem sonucunda B.Doğru isimli şahsın üzerinde, bir miktar kristal uyuşturucu, nakit para, telefon ve silah ele geçirildi. Milislerimiz ele geçirilen uyuşturucu maddesini imha ederken, üzerinden çıkan silaha el koydu. Özel savaşa hizmet etmemesi konusunda uyarılan B.Doğru daha sonra cezalandırılarak yaralandı.”

İşgalci Türk devletinin özel savaş politikalarına dikkat çeken MAK, “Kahraman Kürdistan gençleri ve kadınları dayatılan bu ahlaksız yaşama cevap olarak, örgütlü ve ahlaki bir yaşam örmeli, bu yoz yaşamı bize dayatan özel savaş saldırılarına karşı meşru savunma çizgisinde cevap vermeli.” dedi. 

Açıklamada şu uyarılar yapıldı: “Bu eylemimiz ile özel savaş elemanları ve onun işbirlikçilerini tekrardan uyarıyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler ve halkımızdan aldığımız güç ve destek ile, gençlerimiz üzerindeki saldırılarınızı boşa çıkaracağız ve her türlü eylem tarzı ile özel savaş rejimi ve elemanlarını hedef alacağız. Ya onurlu bir yaşam yaşayacağız, ya da sömürgeci ve işgalcilere rahat bir yaşam yaşatmayacağız.”