DGH/DGK-H: Gençlik her yerde ayağa kalkmalı!

DGH ve DGK-H, işgalci saldırılara karşı açıklama yaparak, "Gençlik bütün metropollerde ayağa kalkmalı ve her yeri cehenneme çevirmelidir" dedi.

DGH ve DGK-H Koordinasyonu, Türk devletinin işgalci operasyonuna karşı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Faşist TC’nin Önder Apo şahsında tüm Kürt halkını tecrit altına alarak yok etmeye çalışıyor. İmralı'da benzersiz bir direnişle karşılaşan TC devleti savaşı dağlara, zindanlara ve her yere yaymaya karar vermiştir" denildi.

'KDP'NİN İŞBİRLİKÇİLİĞİ BİR DAHA AÇIĞA ÇIKTI'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Faşist TC devleti son dönemlerde NATO’nun bütün imkanlarını kullanarak Kürt halkına ve gerillasına saldırıyor. Elindeki bütün imkanları seferber eden TC son olarak Barzani Ailesi'yle de görüşüp 15 Nisan’da yoğun hava saldırıları başlatmış ve nihayet dün akşamdan beri bu saldırılarına kara işgal operasyonunu da dahil etmiştir.
KCK 26 Mart tarihinde yaptığı açıklamada 15 Nisan’da gerilla sahasına dönük KDP işbirlikçiliğiyle TC’nin bir saldırı başlatacağını duyurmuştu.
Barzani Ailesi'nin 15 Nisan’da saraya gelip elpençe faşist TC diktatörü Erdoğan’la görüşmesi ve yapılacak saldırılara ortak olması KDP’nin işbirlikçi yüzünü bir daha açığa çıkarıyor.

'TARİHİ DİRENİŞLE KARŞILAŞACAKLAR'

Faşist TC ordusunun gece saatlerinde sözde 'Pençe Kilit' adı altında başlatmış olduğu işgal saldırıları tarihi bir direnişle karşılaşacak ve zaferle sonuçlanacaktır.
Saldırının üzerinden daha 24 saat geçmeden işgalciler durdurulmuş ve onlarca kayıp vererek bazı yerlerden geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.
Bu aşamada Kürdistan ve Türkiye metropollerinde gençliğe önemli görevler düşmektedir. Gerillanın direnerek ve zafere yürüyerek yerine getirdiği görevi gençlik bütün metropollerde ayağa kalkarak ve her yeri cehenneme çevirerek tamamlamalıdır.
Bizler DGH olarak bu saldırının uygulayıcıları olan faşist Türk devleti ve işbirlikçi KDP’den hesap sormayı temel görev olarak önümüze koyuyor ve intikam ruhuyla hesap soracağımızı belirtiyoruz.
Bizler DGH ve DGK olarak bu saldırıları gerçekleştiren  faşist TC ye yaşamı cehenneme çevirmeye ve başta KDP olmak üzere işbirlikçi tüm güçlerden hesap sormaya, devrimci yurtsever bütün gençleri eyleme çağırıyor, gün gerillanın yanında zafere yürümenin günüdür diyerek Werin Cenga Azadiyê hamlesi çerçevesinde gerillaya katılmaya ve savaşmaya  çağırıyoruz.
Zafer direnen ve eyleme geçmiş Apocu gençlikle taçlanacaktır."