Drancy’de Kahramanlık Haftası etkinliği

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde, 21-28 Mart Kahramanlık Haftası vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirildi.

Drancy DTM’de gerçekleşen etkinliğe onlarca Kürdistanlı katılırken Mazlum Doğan şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Çok sayıda yurtseverin katıldığı etkinlikte Drancy Demokratik Kürt toplum merkezi eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kürdistan halkı 21-28 Mart tarihleri arasındaki günleri "Kahramanlık Haftası" olarak karşılıyor. Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncülerinden Mazlum Doğan, 21 Mart'taki eylemiyle yeni bir süreç başlatırken, mücadelenin şeklini değiştiren efsane Komutan Mahsum Korkmaz (Egîd) 28 Mart'ta şehit oldu. Bu iki tarih, özgürlük mücadelesindeki diğer birçok tarih gibi çok önemlidir. Bu nedenle PKK 3. Kongeresi’nde (1986) 21-28 Mart tarihlerini “Kahramanlık Haftası” olarak karşılama kararı aldı. Bundan dolayı bizde bir kez daha tekrarlıyoruz ki, Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz yoldaşlar şahsında şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimizin çizgisinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" denildi.

Etkinlik, “Bijî PKK” sloganları ile sona erdi.