GÖRÜNTÜLÜ

Dündar: Sadece belediyeyi değil, kenti devraldık

Peyas Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Dündar, kayyumların tahribatını gidermek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, ”Sadece bir belediyeyi değil, bir kenti devraldık” dedi.

PEYAS BELEDİYESİ'NDE KAYYUMLARIN TAHRİBATI

Amed'in Peyas (Kayapınar) Belediyesi'ni 8 yıl işgal eden kayyumların halka hizmet götürmediğini söyleyen DEM Parti’li Eşbaşkan Cengiz Dündar, kayyum döneminde belediyeye ait taşınmazların satıldığını, belediye kurumlarının devlet birimlerine hibe veya devredildiğini belirtti.

ANF’ye konuşan Peyas (Kayapınar) Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Dündar,  8 yıllık kayyum döneminde belediye kaynaklarıyla birlikte halkın değerlerine yönelik çok ciddi tahribatların yapıldığını söyledi.

YIKIMLAR ÇOK DERİNLİKLİ

Kayyumların tahribatını gidermek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Dündar, ”Biz sadece bir belediyeyi değil, bir kenti kayyumlardan devraldık. Yıkımların bu kadar derinlikli olduğunu çok kestirememiştik. Ciddi anlamda büyük bir tahribat var ortada. Dil ve kültür alanından tutun genç ve kadın alanlarına kadar ciddi tahribatların yaratıldığını gördük. Bizim buna yönelik halkın talepleri doğrultusunda kültürel kollarımız üzerinden tekrardan hem hizmetlerimiz hem de kentin politikalarını belirlemeye yönelik çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız, kentte yaşayan halkımızın talepleri doğrultusunda şekillenecek. 5 yıllık bir stratejik planımız var. Kentteki bütün sivil toplum örgütlerinden tutalım bütün mahalle ve ailelerimizle görüşüp stratejik planımızı buna göre hazırlayacağız" dedi.

28 MEKAN TAHSİS VEYA DEVREDİLMİŞ

Kayyumların büyük yolsuzluklar yaptığını, belediyeye ait taşınmazların ise çeşitli kurumlara devredildiğini kaydeden Dündar, şunları söyledi: ”Ciddi anlamda büyük yolsuzluklar yapıldı. Yaptıkları yolsuzluklardan dolayı ceza aldıklarını biliyoruz. Maalesef çok ciddi bir tahribat ve enkaz bıraktılar. Devredilen, tahsis edilen alanlarımız ve kurumlarımız var. Bizim temel sıkıntımız halka cevap olma noktasında yeteriz kalmamız. Resmi anlamda 28 tane mekânımız tahsis ve devredilmiş. Devlet kurumlarına tahsis edilen kurumlarımız var. Bizim daha önce inşa ettiğimiz spor kompleksi vardı; bu spor kompleksi kayyum rejimiyle birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredildi. Aynı zamanda barınma ihtiyacını içinde bulunduran bir tesisimizdi. Şimdi bu kompleksin hiçbir şeyinden yararlanamıyoruz. Bizler bu 28 taşınmazlara yönelik gerekli itirazlarımızı yaptık. Örneğin, Kayapınar ilçesiyle özdeşleşen Cegerxwîn Kültür Merkezimiz var. Her gün binlerce gencimizin, kadınlarımızın hizmet aldığı bu kültür merkezi, bugün daraltılarak halk eğitim müdürlüğüne devredilmiş bir yer. Adeta yandaşların hizmetine sunulmuş.”

CİDDİ SORUNLAR VAR

Genç işsizlik ve uyuşturucu sorununun ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Dündar, şöyle devam etti: “Maalesef uyuşturucu kullanımı 7 yaşına kadar düşmüş durumda. Bir taraftan da istihdam problemi var. Kentte ciddi bir bakımsızlık ve aynı zamanda hizmet üretmeme durumu var. Kayyum süreci boyunca halk hizmetten yoksun bırakılmış. Ciddi bir yoksulluk problemi var. Kısa ve uzun vadeli önümüze koyduğumuz çözüm programları var. Büyük bir kültür merkezi, spor kompleksi, kadın yaşam merkezi gibi ciddi projelerimiz var. Özelikle istihdama yönelik görüşmelerimiz var. En kısa zamanda bunları hayata geçireceğiz.”