EHP ve SMF, HDP'yi destekleme kararı aldı

Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), HDP'yi destekleme kararı aldı.

HDP’ye dönük desteklere her gün bir yenisi ekleniyor. Emek Partisi'nin (EMEP) dünkü açıklamasından sonra, bugün de Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) 24 Haziran'da HDP'yi destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

EHP: HDP İÇİN HAREKETE GEÇEREK ERDOĞAN'DAN KURTULABİLİRİZ

EHP'nin yazılı açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş için çalışacağız. Demokrasi ve kardeşlik mücadelesinden vazgeçmeyenlerle birlikte, tıpkı 7 Haziran sürecinde olduğu gibi bu seçim sürecini de canla başla yürüteceğiz" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi Genel Seçim de meclis çoğunluğunun AKP’den alınması açısından oldukça önemlidir. HDP’nin barajın altında bırakılma çabasına karşı, barajların yeniden yıkılması için, Genel Seçim’de de HDP’nin vekil adayları için çalışacağız. Can çekişen Saray-AKP-MHP ittifakını yenebilmek için elimiz çok güçlü. 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyerek yürüttüğümüz mücadele ile toplumun pek çok kesiminin harekete geçtiği 7 Haziran’daki dinamiği yeniden yakalayabiliriz. Harekete geçen milyonlar ile Erdoğan’dan kurtulabiliriz. Koşullar bizden yana. Var gücümüzle çalışacağız. İktidar, bu Haziran’da da kaybetmeye hazır olsun." 

SMF: ERDOĞAN'IN RÜYALARINI KÂBUSA ÇEVİRMEK İÇİN...

SMF de HDP'ye desteğini şu açıklamayla duyurdu: “Erdoğan’ın tek adam sultası rüyalarını kâbusa çevirmek ve kritik eşik barındıran seçimin özgünlüğü, Kürt ulusunun maruz kaldığı acımasız milli baskı, demokratik iradesine darbe yapılmasından dolayı Kürt ulusunun yanında yer almak için girmeyi benimsediğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine; aynı zamanda burjuva düzen partilerinden nitelik olarak farklı olan HDP’nin adayını destekleme biçiminde şekillenecektir."