Emine Şenyaşar, hastaneden çıkar çıkmaz Meclis’e gitti

Emine Şenyaşar, ameliyat olduktan sonra hastaneden taburcu edilir edilmez mücadelesine devam etmek için Meclis'e gitti.

2018 yılında, AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu ise tutuklanan Emine Şenyaşar, ameliyat olduğu hastaneden çıktıktan sonra dinlenmek yerine Meclis'teki eylemine devam etti. 

Sabah saatlerinde taburcu olan Emine Şenyaşar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar’ın odasına geçti.

Emine Şenyaşar, yaptığı kısa açıklamada, katliamdan sonra sürekli sağlık sorunları yaşadığını ve eylemi başlattığından bu yana dördüncü kez ameliyat olduğunu belirtti. 

Oğlu Fadıl Şenyaşar’ın suçsuz olduğunu vurgulayan Emine Şenyaşar, “Herkes gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu biliyor. Neden oğlumu bırakmıyorlar? Biraz vicdan sahibi olsunlar ve oğlumu serbest bıraksınlar,” dedi.

Ayrıca Meclis Başkanı’nın kendisine oğlunun serbest bırakılacağına dair söz verdiğini ifade eden Emine Şenyaşar, “Ameliyat olanlar çocuklarının yanına gider, ama ben Meclis’te olacağım. Çocuğumu bırakmadan buradan ayrılmayacağım. Bizi öldürdüler, bu zulüm yeter,” diye tepkisini dile getirdi.