EnerjiSA işçilerinin eylemine polis saldırdı

Sabancı Holding’in önüne yürüyen direnişteki EnerjiSA işçileri, işkenceyle gözaltına alındı.

Beşiktaş Kaymakamı’nın keyfi eylem yasağına ve gözaltılara karşı Sabancı Holding önüne yürüyen EnerjiSA işçileri, yöneticileri ve desteğe gelen çok sayıda sendika ve siyasi parti yöneticisi, işkenceyle gözaltına aldı.

Saphire AVM önünde yürüyüşe geçenlerin önü Sabancı Holding’e yakın bir noktada polis tarafından kesildi. Bu keyfi engellemeyi, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganıyla protesto eden kitle barikata yüklendi. Burada bir konuşma yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “İşimiz için, ekmeğimiz için mücadele yürütüyoruz. Sabancı Holding, işçileri sendikalı oldukları diye hukuksuz bir biçimde işten attı” dedi.

Basının zorla alandan çıkarıldığı eylemde, EnerjiSA işçileri ve Enerji-Sen yöneticileri Süleyman Keskin, Kamil Kartal yanı sıra DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Umut-Sen’den Leyla Bihter Özenç İnşaat-İş’in yöneticileri Yunus Özgür, Deniz Gider, TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Pelin Kahiloğulları, Halkevleri MYK üyesi Rüya Kurtuluş, TEHİS Sözcüsü Kubilay Çelik’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, gözaltına alındı.