Engellere rağmen Amara’ya akın var

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü dolayısıyla doğum yeri Amara’da öngörülen kitlesel yürüyüş için birçok kentten akın var.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan dolayısıyla son günlerde başta Kürdistan olmak üzere, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Geçen yıllarda olduğu gibi hemen her etkinlikte fidanlar dikildi.

Abdullah Öcalan’ın doğduğu yer olan Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Amara’da (Ömerli) ise kitlesel bir kutlama öngörülüyor.

Etkinlik, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) katılımı ile yapılacak.  

Bu amaçla pazar akşamından bu yana çok sayıda kentten Amara’ya doğru akış var.

Amed, Botan, Serhat ve Çukurova kentlerinden yönlerini Amara’ya çeviren halk, birçok yerde asker ve polis tarafından engellendi.

Engellere rağmen Amara’ya doğru akın devam ediyor. Türk devlet güçleri ayrıca Birecik otoban çıkından sonra Halfeti'ye dönen yol girişinde de barikat kurdu. İki gündür bu barikat ile ilçeye girişler engelleniyor.

Otobanı kullananlar ise gişelerde toplanmaya başladı. Kürtlerin toplandığı her noktada halaylar da çekilirken, sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılıyor.

Türk polisi Halfeti'ye çıkan diğer yollarda da barikat kurdu. Amara'nın çevre mahallelerinden kutlamaya katılmak isteyen halk, Yukarı Göklü (Gogan) Mahallesinde bir araya gelmeye başladı.

Gogan'da toplanan kitle, halaylar çekerek "Rojbûna te pîroz be" sloganları attı.

Kutlamaların ardından Amara’ya yürüyüş yapılması bekleniyor.

Bu arada HDP'nin Urfa milletvekillerinden Ömer Öcalan ve partililer ile Adana'dan gelen sanatçı grup da Amara'ya ulaştı.