Erdoğan ekonomiyi damada, damat Amerikalı şirkete emanet etti

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülke ekonomisini emanet ettiği Berat Albayrak, ağır bir kriz yaşayan ekonomiye çare bulmak için Amerikalı bir şirkete başvurdu.

Hazine Bakanı ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta açıkladığı “Yeni Ekonomi Programı” (YEP) ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde, yanı kavramları kullanarak krizi çözeceklerini savundu.

Krizin temel kaynağı olan Erdoğan rejiminin politikalarında bahsetmeyen Albayrak, “dengelenme, disiplin ve dönüşüm” gibi ana başlıklar altında yeni programı yürüteceklerini ifade etti.

Değişim ile ilgili yeni bir birim kurduklarını söyleyen Albayrak, “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik” dedi.

Albayrak, “16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” dedi.

Uluslararası bir firma olan McKinsey’in özellikle işletmelere, kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönetim danışmanlığı hizmeti veriyor.

Bu şirket, 2018 yılında dünyanın en iyi 50 danışmanlık kabinesi Vault klasmanında ilk sırada yer almıştı. Forbes dergisi, bu şirketin iş hacmini 2013 yılı için 7.8 milyar dolar olarak duyurmuştu. Şirket bir çok kez skandal ve usulsüz hesaplarla da gündeme gelmişti.