Erdoğan yandaşlarından ilk provokasyon girişimi!

Almanya’nın yakın tarihinde görülmemiş güvenlik önlemleri altında Berlin’de ulaşan Erdoğan, resmi programından önce yandaşlarıyla şov yapacak.

Öğlen saatlerinden itibaren Erdoğan’ı kalacağı otelde tekbirlerle karşılayan yandaşları ise ilk provokasyon girişiminde bulundular.

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak bugün Berlin Tegel havalimanına indi. Havalimanın askeri bölümüne giren uçaktan inen Erdoğan üç gün boyunca Almanya’da resmi temaslarda bulunacak.

Erdoğan’ı havalimanında ise Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü protesto etti. Bir kamyonun arkasına büyük harflerle “Erdoğan Berlin’e iniyor, gazeteciler de cezaevinde” pankartını asan gazeteciler, AKP iktidarının basına yönelik baskılarına dikkat çektiler.

Erdoğan daha sonra Almanya’nın yakın tarihinde görülmemiş güvenlik önlemleri altında iki gün boyunca kalacağı Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) yakınındaki Adlon otele geçti. Erdoğan’ın geçtiği bütün caddelerde keskin nişancı polisler çatılarda güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.

İLK TOPLANTISINI YANDAŞLARIYLA YAPACAK

5 bin polisin güvenliğini sağladığı Erdoğan için otelin bütün çevresi trafiğe ve yayalara kapatılırken, yandaşları ise güvenlik şeridini geçerek otelin etrafına toplandı.

Erdoğan’ın otele girdiği sırada ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık bir grup tekbir getirerek ilk provokasyon girişiminde bulundular. Bir süre otelde dinlenecek Erdoğan’ın öğleden sonra ya otelin konferans salonunda ya da Türk Büyükelçiliği’nde AKP’nin Almanya’da bulunan kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelecek.

Alman devletinin Berlin ve Köln’de büyük salonda yandaşlarına hitap etmesine yeşil ışık yakmadığı için Erdoğan’ın AKP’nin Almanya’daki uzantıları olan kuruluşların yüze yakın temsilcisiyle biraraya gelerek ilk şovunu yapması bekleniyor.

Erdoğan’ın yarın akşam Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlandığı saatlerde “Erdogan Not Welcome”(Hoş gelmedin Erdoğan) platformunun öncülünde Berlin kent merkezindeki “Potsdamer Platz” meydanında kitlesel protesto eylemi gerçekleşecek. Kürdistanlı ve Türkiyeli göçmenlerin yanı sıra birçok halktan organizasyonlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşların destek verdiği yürüyüş saat 16.00’da başlatacak.