ESP: Darbe politikasına karşı mücadeleye çağırıyoruz

HDP’li Güven ve Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesine tepki gösteren ESP, “Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesi egemenlerin işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik darbe siyasetinin bir parçasıdır” dedi.

Meclis’in HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesine yazılı bir açıklama ile tepki gösteren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi şunları belirtti: “Faşizmin işçi sınıfı ve ezilenlere dönük saldırıları sokakta olduğu kadar mecliste de devam ediyor.

HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekillikleri bugün yapılan meclis oylamasıyla düşürüldü. Faşist sömürgecilik bir kez daha Kürt halkının temsilcilerini meclisten attı.

Türk burjuvazisi, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, ezilenlerin temsilcilerini meclisin dışında tutmak için elinden geleni yaptı. Bu politika günümüzde AKP eliyle devam ettiriliyor.

Her fırsatta darbe karşıtlığı sahtekarlığıyla dem vuran faşist şeflik rejimi darbe geleneğini çeşitli biçimlerde sürdürüyor.

İşçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadele cephesi HDP'nin 7 Haziran seçim zaferini hazmedemeyen Sarayın, 1 Kasım seçimleriyle HDP'yi baraj altında bırakma hevesi kursağında kalmış, 4 Kasım'da başta HDP eşbaşkanları olmaz üzere 9 milletvekili tutuklanmıştı. Süreç içerisinde 11 seçilmişin vekilliği düşürüldü.

AKP'nin saldırıları sadece vekillerle sınırlı kalmadı. Yerel seçimler sonrası kayyum darbesi yapılarak HDP belediye eşbaşkanları tutuklandı. Belediyeler sömürgeci valilere teslim edildi.

Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesi egemenlerin işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik darbe siyasetinin bir parçasıdır. Sırtını darbelere yaslayan bu iktidarın hiçbir meşruluğu yoktur.

Meşru olan, işçi sınıfı ve ezilenlerin faşizme karşı direnmesi ve onu yıkmasıdır.

Emekçileri, ezilenleri ve özgürlük isteyen tüm kesimleri faşist şefliğe karşı birleşmeye ve onun darbe politikasına karşı mücadeleye çağırıyoruz.”