Fincancı: Düzenleme olmazsa greve gideceğiz

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik Meclis’e düzenleme getirilmezse greve gideceklerini duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının özlük haklarını içeren düzenlemenin Meclis’e getirilmesi için 26 Ocak’ta başlattığı “Beyaz Nöbet” eylemini Meclis önünde basın açıklamasıyla sonlandırdı. Meclis Çankaya Kapısı önünde yapılan eylemde “Özlük haklarımız verilsin, sağlıkta şiddeti önleme yasası çıkarılsın” pankartı açıldı. Hekimler sık sık, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “TTB burada bakan nerede” sloganları attı.

Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) birçok milletvekili ile sivil toplum örgütleri temsilcileri destek verdi.

Sağlık çalışanları adına açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 14 Mart'a kadar haklarını alana kadar "Emek bizim, söz bizim" demeye devam edecekleri mesajını verdi.

 'EN AZ MAAŞ ALAN HEKİMLER BU ÜLKEDE'

Dünya ülkeleri arasında en az maaş alan hekimlerin Türkiye’de olduğunu söyleyen Fincancı, Türkiye’nin dört bir yanından tabip odalarıyla birlikte Meclis önünde olduklarını kaydetti.

Özel hastanelerin siyasi iktidarın karını arttırıp sağlıkçıların özlük haklarını yok saydığına işaret eden Fincancı, “Bugün, son 10 yılda yurt dışına göç eden hekim sayısı 24 kat arttı, yalnızca bir ayda 197 hekim Türk Tabipleri Birliği'ne yurtdışında çalışma belgesi için başvurdu ki bu sayı 2012 yılının toplamında yapılan başvurunun üç katından fazladır demek için buradayız” ifadelerini kullandı.

'BİLİMSEL TEDBİR ALINMADIĞI İÇİN ÖLDÜLER'

Salgın sürecinde iktidar ve Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir bilimsel tedbir almadığına ve alınan önlemleri de ortadan kaldırdığına dikkat çeken Fincancı, Covid-19’a bağlı hekim ölümleri ve hastalanmada Türkiye’nin en üst sırada olduğunu ifade etti.

Meclis'e herhangi düzenleme getirilmezse 8 Şubat'ta grev yapılacağını duyuran Fincancı, “Bizi duymak, görmek istemeyen; emeğimize, haklarımıza, sağlık hakkımıza göz dikmiş iktidara cevabımızı 8 Şubat'ta vermek görevimizdir. Ve bilmelidirler ki bu emeğimiz ve haklarımız için yapacağımız son, tek günlük görevdir. Başta 14 Mart'a kadar olmak üzere haklarımızı alana kadar ‘Emek Bizim Söz Bizim’ demeye, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.