Fransız Komünist Partisi Öcalan'a özgürlük istedi

Fransız Komünist Partisi Öcalan'a özgürlük istedi

Güney Fransa'nın Marsilya kentinde, Fransız Komünist Partisi İl teşkilatının her yıl düzenlediği iki günlük yaz etkinliğinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklar için özgürlük istendi.

Her yıl düzenlenen etkinlik Septemes kasabasında bulunan Febregoules parkında hafta sonu gerçekleşti. İki gün süren etkinlikte Fransa'daki sosyal sorunları konu alan bir çok seminer düzenlendi ve bir çok müzik grubu sahne aldı.

Belgeselde“Ez Kurd im” belgeseli de gösterildi. Belgeselin ardından BDP Avrupa temsilcisi Eyüp Doğu katılımcıların sorularını yanıtladı. Belgeselin yanısıra Partinin gençlik örgütü de “Barış ve Savaş ” konulu bir seminer düzenledi. Kürt halkının barış mücadelesine de vurgu yapılan seminerde Komünistler, dayanışma mesajı verdi.

İki günlük Etkinlik boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için imza toplandı. Etkinlikte Kürtleri konu alan Korsikalı Resam Andre Raphael'in resim sergisi de açıldı. Etkinlikte sergi açan ve tanınmış şahsiyetlerin portrelerini çizen ressam Thierry Chauvelot ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portre çalışmasını Mezopotamya Kültür Merkezi'ne hediye etti.

Etkinlik pazar günü büyük bir mitingle sona erdi.