GÜNDEM 10 MAYIS 2018

10 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye ve Kuzey Kürdistan için ciddi bir eşik olan 24 Haziran'daki seçimlere katılacak olan yurt dışında yaşayanların seçmen kaydı sorgulaması 12 Mayıs'ta bitiyor.

- Alp Altınörs, 24 Haziran seçimini Erdoğan’ın siyasi hayatının ez zoru olarak nitelendirirken; sıfır baraj ittifakı adıyla bir araya gelen ve HDP’yi dışarıda bırakan Millet İttifakı’nın AKP- MHP birliğinden farklı bir şey vaat etmediğini söylüyor.

- Bine yakın üyesi bulunan Seçim Süreci Meclisleri, seçim güvenliğinin sağlanması ve muhalif adayların desteklenmesi için örgütleniyor. Meclis, on bin sandık kurulu üyesi hedefliyor.

-9 -16 Mayıs Ölümsüzler haftasına ilişkin bir açıklama yapan Maoist Komünist Partisi -Rojava, “Mayıs ayının halkların mücadele tarihinde önemli bir yeri vardır. Ve bu tarih hiçbir zaman silinemez, unutulamaz” dedi.

- Fransa genelinde, 100’e yakın komite ile seçim startını veren CDK-F Fransa’da oy kullanma tarihleri olan 7-19 Haziran’a kadar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek.