GÜNDEM 6 MAYIS 2018

6 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye’de 24 Haziran baskın seçimlerine giderken Erdoğan rejiminin yok saydığı 7 Haziran seçimlerinin hayaleti dolaşıyor. Baskın seçimleri, kazanmanın garantisi olarak hesaplayan rejim, şimdilerde ağır bir telaş içerisinde.

-Oylarını Demirtaş’a ve HDP’ye vereceklerini belirten inşaat işçileri, "Bizim için işçi sınıfını temsil edecek olan HDP’dir. O yüzden oyumuz HDP ve Demirtaş'adır" dedi.

-68 Kuşağı önderlerinden HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, üniversiteleri bölme tasarısıyla AKP’nin 68 ruhunu uykusundan uyandırdığını söyledi.

-Van Akdamar Adası'nda bulunan tarihi Ermeni Mezarlığı ve tarihi Ermeni evleri sözde koruma altında olmasına rağmen harabe durumda.

-Katalanlar, İspanya’nın talebiyle Almanya’da gözaltına alındıktan sonra şartlı tahliye edilen Katalan lider Carles Puigdemont’un yeniden bölge hükümeti başbakanı olması için girişimlerini yoğunlaştırdı.