GÜNDEM 1 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye’nin esas stratejisinin, Suriye’de Kürtlerin kimlik haklarını kazanmaması ve Kürdistan halkının yapılacak yeni dizaynda yer almaması eksenine dayalı olduğunu kaydeden Karayılan, “Türkiye buna dönük yoğun bir çaba içerisine girdi ama başaramadı” dedi.

- Yıllık olağan toplantısını gerçekleştiren PKK Merkez Komitesi, yeni dönem çalışma ve mücadele planı ortaya çıkardığını, örgüt ve yönetim tarzını da bu plana göre yenilediğini duyurdu.

- Ağırlaştırılmış müebbet hakkındaki karara dair AİHM’in Türkiye’ye yaptığı önermenin skandal niteliğinde olduğunu ifade eden Güneşer, “Türkiye’ye resmen diyor; ‘bu kararım sabah salıver anlamına gelmiyor, belirli sürelerle durumunu gözden geçirecek bir mekanizma oluştur’ dedi.

- KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, kadının yoksulluğu ve yoksulluğun kadınlaşması konusunda çok daha güçlü mücadele hattının gerektiğini belirterek, bunun tartışmasını yaptıklarını söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın esaretini ve ağır tecridi protesto etmek için 2 Şubat  2006'da bedenini ateşe vererek şehit düşen Viyan Soran, Kadın özgürlük çizgisinde geliştirdiği mücadele ile kadınların öncüsü oldu.

-YJA Star gerillası Dorşîn Rûbar Amed, Viyan Soran’ın eyleminin çok büyük öneme sahip; aslında komplo karşısında insanlığın vicdanına seslenen bir çığlık olduğunu söyledi.

- Newaya Jin,’ın Şubat sayısı “Kürt rönesansı durdurulamaz” manşetiyle çıktı.