GÜNDEM 1 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK'nin Kürt halkının varlığı ve özgürlüğü için bir savaştığını söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, "Zap, Avaşin ve Metina'nın direnişi de herkese bir çağrıdır. Herkes bu çağrıya göre hareket etmelidir" dedi.

- Kürtlere karşı kirli savaşta kullanılan AKP çetesi Zübeyir Babat’ın başını çektiği JİTEM türevi Hançer Timi, Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılara sürülüyor.

- AKP’nin JİTEM’i olarak bilinen SADAT, Van’da farklı sivil toplum kuruluşları adı altında faaliyetlerini yürütüyor. Van’da 6 yıldır eylem ve etkinlik yasağını Valilere yaptıran SADAT’ın finansörlüğünü ise AKP’ye bağlı İŞGEM yapıyor.

-Silivri 9 Nolu Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsak Ruken Kılıç, tutsaklara yönelik hak ihlallerini anlattığı mektubunda, ameliyat olan akademisyen Nuriye Gülmen’in yarı çıplak bir vaziyette jandarma tarafından yatağa kelepçelendiğini aktardı. 

- Yunanistan’daki Lavrio kampında 30 Mayıs günü başlatılan üç günlük uzun yürüyüş ikinci gününü geride bırakırken, eylemciler işgal ve ihanet ortadan kalkana kadar ayakta olacaklarını belirtti.

- Onuncu yılını 25 Haziran’da dolduracak olan ve Kürtlerin Avrupa’daki en uzun eylemi olarak tarihe geçen Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında Münster DKTM üyeleri devraldı.

- Kadın gazetesi Newaya Jin’ın haziran sayısı “Yeni bir dünya doğuyor” manşetiyle çıktı.

- Ribês, sarımsı, beyaz çiçek açan, ekşi ve biraz da mayhoş tadıyla ilkbaharın vazgeçilmezi olarak bu yıl da Dersim’de demetler halinde tezgahlarda yerini aldı.