GÜNDEM 10 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Werxelê direnişin 72. gününde savaşa ilişkin görüşünü kameraya kayıt eden HPG gerillası Celal Fedakar’ın mesajı: "İşgalciler tünellere giremediği için şiddetli gaz kullanıyor. Kürdistan’ın dört parçasındaki arkadaşları candan ve gönülden selamlıyoruz. Biz kazanıyoruz, zafer zaten bizimdir.”

- PKK’li kimdir, nasıl PKK’li olunur, PKK kişiliğini kim temsil ediyor diye sorulduğunda aklıma hep o gelirdi. Çünkü samimiyeti, mütevaziliği, cesareti ve bilinci ile romanlarda okuduğumuz veya anlatılan gerillanın canlı bir sembolü idi. 

- Hesekê saldırısının sorumlularından DAİŞ çetebaşı, saldırının Nisan 2021’de devreye konulduğunu, 8 ay boyunca Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde toplantılar yapıldığını ve bizzat Türk kurumlarından rütbeli kişilerin işin içinde olduğunu itiraf etti.

- KDP’nin ihanet saldırılarında kardeşini yitiren Firyal Ehmed, Kürdistan halklarına seslenerek, “30 yıldır düşmanla bir olup Kürtlüğe ve Kürdistan’a ihanet edenlere hesap sormanın vakti” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılar devam ederken, önemi her geçen gün artan HPC’de kadınlar önemli bir rol oynuyor. HPC Üyesi Semira Şûkrî annelere şu çağrıda bulundu: “Eğer bugün evimizi ve mahallemizi koruyabilirsek topraklarımızı da savunabiliriz.”

-Telegraph'ın bildirdiğine göre, Barzanilere yakınlığıyla bilinen Güney’deki petrol şirketleri tarafından bir milletvekilinin danışmanına 400 bin sterlin ödendi.

- AKP hükümeti tarafından bir süre önce uygulamaya konulan tek kişilik S Tipi Cezaevi uygulaması için Erzurum’da iki ayrı cezaevi yapılıyor. TUHAY-DER Van Eşbaşkanı Edibe Babur, 2 bin Kürt tutsağın burada toplanmasının planlandığını söyledi.

-HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevinde yaşamını yitiren siyasi tutsak Mehmet Sevinç’in cenazesine yapılan zulmün sözün bittiği nokta olduğunu vurguladı ve ekledi: “Adı Adalet Bakanlığı ama en zalim bakanlık olmuş.”