GÜNDEM 14 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Zap’ta işgalcilere ağır darbe vuran tüm gerillaları başarılarından dolayı kutladı; “İktidarını askeri işgallerle sürdürmek isteyen AKP, gerilla darbeleri ile halkımızın birleşik mücadelesi temelinde yıkılacaktır” dedi.

- Dünyanın farkı bölgelerinden bin kişinin PKK’nin “terör örgütü” listesinden çıkarılması için başlatılan kampanyada milyonlarca imza hedefleniyor. İmzacılar, Türk devletinin işlediği suçlar için sunduğu gerekçeyi elinden almak istiyor. 

- Avrupa kurumlarının kesiştiği ortak noktada devam eden Özgürlük Nöbeti 495. haftasına girdi. Avrupa’da yaşayan Kürt halkının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

- Amed Barosu’nda devam eden Adalet Nöbeti’nin müdavimlerinden İnci Güler Altındağ, 29 yıllık tutsak abisi Abdülselam Güler ve diğer tutsaklar için adalet istiyor.

- Rojava, faşizme ve işgale karşı direnişi, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum inşasıyla dünyanın dört bir yanından anarşist örgütlerin odağı. Anarşist Elena, “Çünkü Rojava Devrimi’nin zaferi, dünyadaki tüm devrimci örgütlerin zaferidir” diyor.

- Türk devletinin YPS birimlerinin Tahir Güven’e yönelik eylemini manipüle ederek, kendisi için bir siyasi avantaja dönüştürmek istediğini belirten YPS Koordinasyonu, üyelerinin tutuklandığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

-Bilim insanları, Antarktika’da bir buz rafının önümüzdeki beş yıl içinde parçalanabileceğini söyledi. Parçalanırsa, buzulun deniz seviyesinin yükselmesine katkısı yüzde 25′e kadar artabilir.