GÜNDEM 14 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Siyasetçi Fuat Kav, Mazlum Doğan, Dörtler ve 14 Temmuz Direnişçilerinin yaratmış olduğu direniş manifestosunun bütün zindanlar için geçerli bir manifesto haline geldiğini kaydetti.

-Kürtlerin Mandela’sı olarak değerlendirdiği Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Fransız Av. François Devedjian, CPT’nin İmralı tecridi noktasında Türkiye’ye yönelik kamuoyu açıklaması yapması gerektiğini kaydetti. 

- Marmara Cezaevi’nde tutulan Abdülsıttar Özen, Türkiye demokrasi güçlerinin tecridi tartışma konusu yapabilmesi için kendilerini gerçekten demokrasi gücü haline getirmeleri gerektiğini söyledi.

- Kürtçe şarkılar seslendirerek BAAS rejimine başkaldıran Bêrîvan Şêxmus, “Ana diliyle konuşamayan, kültür ve sanatını yaşatamayan bir birey, öz savunmasını gerçekleştiremez” dedi.

- Gerilla, yıl dönümünde 14 Temmuz şehitlerinin ruhuyla etkili eylemler düzenliyor ve düşmandan hesap soruyor.

- Savaş sadece gerilla ile işgalciler arasında değil; işbirlikçi güçler Türk devletinin ömrünü uzatıyor ve her şeye rağmen gerilla görkemli direnişiyle zafer elde etmeyi sürdürüyor. Çağdaş Zeyneller yenilmeye mahkûm.