GÜNDEM 15 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- MAFDAD Başkanı avukat Heike Geisweid, Almanya’da Kürtlere yönelik baskıları değerlendirirken,Almanya, Türkiye’de olan bitenin bir nevi aynası gibi” dedi. Geisweid, PKK’nin “terör örgütü” listesinden çıkarılmasını istedi.

- TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, Kandıra Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer’in daha önce intihar girişiminde bulunmasına rağmen tek kişilik tecrit hücresinde tutulmasının işkence olduğunu vurguladı.

- Türkiye’de sayıları 1000’in üzerinde olan Wilson hastası, dolardaki artış yüzünden ilaç bulamıyor. Wilson hastası Fatma A., yaşadığı sorunları, ilaç krizini ve sağlık sisteminin nasıl çöktüğünü anlattı.

- Dünyanın 20 farklı ülkesinden Rojava Devrim sahasına gelen enternasyonaller, “Rojava'da çok güzel şeyler yaşanıyor. Bu güzel şeyleri saldırılardan korumak için mücadele etmeliyiz" diyor.

- Sonra kaybolmamak için yönünü Dersim dağlarına verdi Çağla. Ömrüne Dersim’i, Dağ’ı ve Direniş’i yazmak için… Veroz Munzur yapmıştı ismini… Büyümüştü. 5 Aralık’ta ışıl ışıl gözleri ile gülümsüyordu haber sitelerinde…