GÜNDEM 16 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Türk devletinin işgal saldırılarıyla Suriye ve Irak’ta uluslararası hukuku ihlal ettiğine dikkat çeken Maloca İnternationale Temsilcisi Leonardo Rodriguez Perez, Türk devletinin güç işgalci olarak tanınması gerektiğini kaydetti.

- DEM Parti Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şirnex'te devlet ve özel sektör işbirliğiyle Kurdistan doğasının katledildiğine dikkat çekti, "Burada işletilen hukuk sömürge hukuku" dedi.

- Rojava Devrimi, kadınların çok yönlü etkinliğiyle toplumda büyük ilham yarattı, özgürlük mücadelesini tüm toplum için simgeledi. Nûjiyan Adar’ın dosyası-1. Bölüm

-Başûr'da işbirlikçiler geleneklerini bozmuyor ve Türk devletinin yanında konumlanarak Kürt halkına ihanet etmeyi sürdürüyor.

-Ekonomi Çadırları ile Türkiye’de yaşanan krizin nedenlerini halka açıklamaya başlayan Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, “İktidar Suriye sınırını geçmeye çalışacağına açlık sınırını geçmeye çalışmalıdır” dedi.

- Kurdistan’ın binlerce kahramanlarından biri olan HPG’li gerilla Ernesto Che Guevara, ülkesinin ve halkının özgürleşmesi için her türlü zorluğu ve bedeli göze alarak büyük bir kararlılıkla son nefesine kadar mücadele etti.