GÜNDEM 17 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- “Önderliğimizi pazarlık konusu yaptırmayız” diyerek tutum ortaya koyan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, "Demokratlığın ölçüsü İmralı tecridine karşı çıkmaktır" diye vurguladı. Hozat, halkları işgale karşı her yerde güçlü eylemlere çağırdı.

- YPJ-QSD Genel Komutanlığı Üyesi Sozdar Dêrik, "Toplumumuza ve bölgemize karşı yapılacak hiçbir saldırıya tavırsız kalmayacağız. Sadece kendi halkımıza güvenmemiz gerekir" dedi.

- Kadın Toplumsal Sözleşmesinin Orta Doğu'da ilk defa yazıldığını hatırlatan Ebîr Hessaf, bu sözleşmenin dünyaya bırakılacak bir miras olarak da büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

- Rojava Devrimi, etnik ve dini farklılıklardan oluşan toplumların dayanışmasıyla güçlenerek özgürlük ve demokrasi mücadelesini her boyutta sürdürüyor.

- Kırşehir Y Tipi Hapishanesi’ndeki tecrit koşullarına karşı 90 gündür açlık grevinde olan oğlu Halil Yakut’un görüşüne giden Gülten Yakut, B vitamini vermemekte ısrar eden hapishane idaresinin bir de zorla müdahale tehdidinde bulunduğuna dikkat çekti.

-Savaş sahasındaki gelişmeler gerilla tarzının kazandığını, Türk ordusunun hezimete uğradığını işaret ediyor.